Fenyő - Karácsony - Kiültetés

Fenyő - Karácsony - Kiültetés

Karton karácsonyfa kép

A földlabdás vagy konténeres karácsonyfa

megbízhatóan kiültethető díszkertünkbe!

Mindannyian tudjuk, hogy a karácsonyra kivágott fenyők kifejezetten erre a célra készült termékek, melyeket úgymond, az előállító termesztők, ilyenkor "learatnak" és az "asztalunkra" teszik, azaz ezen termék nem létezne, nem ültetnék, nem nevelnék, és természetesen nem is vágnák ki, ha nem lenne az ünnepünk része! Tehát ez nem nevezhető természetkárosításnak, fairtásnak, sokkal inkább nevezhető aratásnak, ahogyan az imént is írva volt! Mégis, sokan vagyunk, akiket ez rossz érzéssel tölt el, és karácsonyfának élő, földlabdás vagy konténeres fenyőfát díszítünk, mely terveink szerint aztán díszkertünkbe kerül kiültetésre. Ennek korrekt, a biztonságos eredést biztosító módjáról olvashat itt néhány hasznos tanácsot. Ezeket alkalmazva nagy eséllyel marad a karácsonyfánk hosszú ideig kertünk fenyődísze. Mindez a technika több éves saját tapasztalaton alapul!


 

Karácsonyfa – tehát karácsonyfánk konténeres, és tervezük díszkertbe kiültetni, erre alkalmas idópont lehet a januári enyhülés, mely Vízkereszt (január 6) napjának környékén sokszor köszönt ránk. Ez az időszak megfelelő lehet a kellően felkészített fenyőfa kiültetésére! A felkészítésnek már fontos eleme a fenyőnk karácsonyfaként, lakásunk fűtött körülményeinek elviselése is, mivel alapvetően ez az az időszak, mely legikább megviseli a fánkat!

Eredendően és alapvetően ez idő alatti, megfelelő gondozás teremti meg a lehetőséget a kiültetéshez.

Nagyon ajánlott, hogy hűvös helyre állítsuk a karácsonyfát, amennyiben központi fűtésünk van, akkor ablak vagy teraszajtó elé. Tűlevélház képEz időszak alatt pedig folyamatiosan tartsuk nedvesen a földjét, továbbá rendszeresen párásítsuk a lombját, mely történhet spriccelővel, vagy helyezhetjük az edényes fenyőt egy tál kavics közé, amit folyamatosan vízzel töltünk fel.

Ezek után következik az akklimatizálás (azaz, a szobai körülményeket feledtessük el a fenyőfával – ha van rá lehetőség a karácsony elmúltával minnél hamarább tegyük ki folyosóra, pár nap után külső térbe, közel a házhoz, majd a kertbe). Fontos, hogy a külső körülményekhez visszaszoktatást időben kezdjük el, és a kiültetéshez alkalmas időpontra, már felkészülve érkezzen a fenyőfánk!

A folyamat során szükséges lehet locsolni is, amennyiben a földlabda vagy az edényben lévő növény nem fagyott át. Mindezek után, ha a talaj sem fagyott, a fenyő kiültethető és nagy eséllyel meg is marad. Azonban, ha ezt az időpontot elszalasztjuk, előfordulhat az is, hogy majd csak márciusban lesz alkalom a kiültetéshez!

Maga az ültetés történjen megfelelő mélységű, és szélességű gödörbe, melynek az aljára kerüljön egy lapátnyi komposztált marhatrágya, erre "A" típusú savanyú termőföld, aztán helyezzük bele az edényből kivett fenyőt, majd töltsük vissza a kiásott termőtalajt. Amennyiben földlabdás a fenyő, a jutazsákot nem szabad levenni, nehogy a labda szétessen, a jutazsák aztán hamar lebomlik, és a gyökeresedést nem fogja akadályozni!

Karácsonyfa céljára Dísznövény Webáruházunkban is talál megfelelő konténeres vagy földlabdás >> fenyőt.

Tartalomhoz tartozó címkék: kertgondozás kertépítés
Termék összehasonlító
Kategóriák
Webáruházunk
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
4 Évszak levelei

Oké zöldbéka kép

Évszakos hírlevél
Természethez igazodva minden évszak elején!
és

Hetente egy dísznövény

Érdekli Önt?
Igen-Feliratkozom

A vezetéknév megadható, a személynév és az email szükséges
Adatait nem adjuk tovább, leiratkozás biztosított

Top termékeink
889 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!
1.778 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!
1.905 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!
Nekik tetszik
Névnapok

2017. június 26.
Ma János, Pál napja van
Holnap László napja lesz

 
 
Creative Commons Licenc
Zöldvilág.infó Kft. Dísznövény Webáruház című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 4.0 Nemzetközi Licenc alatt van.
Based on a work at http://www.disznovenywebaruhaz.hu.
DÍsznövényt és kulturált szakértelmet nyújtunk
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetők itt: /index.php?route=information/contact