A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban. Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
 
 

Dísznövény átteleltető kókuszszövet védőtakaró - COCONAT

COCONAT átteleltető védemi megoldás Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.112 Ft
Egységár (brutto): 2.112 Ft/darab
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Készlet: Megvásárolható
Cikkszám: COCO-2

COCONAT az Intermas cég Nortene terméke, mely 100%-ban lebomló, természetes anyag, védhetők vele a tél károsító hatásaitól a balkonnövények, akár együtt az edényükkel is, ugyancsak védhetők a fiatal, érzékeny díszfák törzsei, és a fiatal díszkerti örökzöldek biztonságos átteleltetésére is használható.

Természetbarát, praktikus és biztonságos megoldás érzékeny dísznövények átteleltetéshez!

COCONAT bővebben gomb

Személyes átvétel lehetséges, valamint BP-en a kiszállítás 24ezerFt vásárlás fölött INGYENES

Zöldvilág.ügyfélszolgálat
(termékről, vásárlásról, szállításról)

information_markANYAGA : kókuszszövet
Itt bejelölheti az általunk javasolt kiegészítőket, így a termékkel együtt, a kosarába kerülnek:
BIO Florasca leander- és pálmaföld | 20 liter BIO Florasca leander- és pálmaföld | 20 liter
1.400 Ft
BIO Florasca citrusföld | 20 liter BIO Florasca citrusföld | 20 liter
1.400 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Dísznövény átteleltető kókuszszövet védőtakaró - COCONAT

COCONAT szövet felhelyezése képKiváló és igen könnyen használható átteleltetési megoldást jelent az Intermas cég Normende kerti termékcsaládjának COCONAT márkanevű átteleltető kókuszszövet védőtakarója, mely a védendő dísznövény és az őt tartalmazó edény méretéhez szabható, így mindkettő biztonságosan védhető, takarható, tehát az egész, egységes balkondísz átteleltetése biztosított. COCONAT átteleletetés balkonon, díszkertben képA COCONAT kiválóan alkalmas a díszkert kiültetett dísznövényeinek védelmére is, például az érzékenyebb díszfák törzsének védelmére vagy a fiatal örökzöldek, vagy a mediterrán jellegű dísznövények védelmére, megerősödésükig. A védett dísznövények fölött összezfoghaó vagy nyitottan is hagyható a szövet, függően a védendő dísznövény érzékenységétől.

A COCONAT kókuszszövete teljes mértékben természetes alapanyagból készül, természetesen lebomlik, ezáltal tökéletesen környezetbarát termék. Előnyös tulajdonságai is ennek köszönhetők, mert a vastag kókuszszövet a meleget benn tartja, a túlzott párát pedig átengedi, így védi a takart, érzékeny dísznövényt a tél hidegétől, ugyanakkor nem okoz befülledést az adott térben. Ugyancsak védi a fedett edényt, és az edényben lévő földet a túlzott átfagyás ellen, ha a jobboldali képen látható módon történik a fedése és burkolása.

Tudni kell, hogy a COCONAT kókuszszövet önmagában, nagyon nagy hideg ellen, a balkonnövények esetében nem jelent tökéletes védelmet, minden esetben törekedni kell a védendő egységnek, azaz az edényes, takart dísznövénynek olyan elhelyezést találni, ahol a hátrányos kitettsége a legminimálisabb, például az északról fallal határolt, déli irányba néző, szél ellen védett, jól benapozott hely a legmegfelelőbb lehet, ahol a mikroklíma rásegít a takarás hatékonyságára. Az ilyen helyen, 3-4°C-kal magasabb lehet a hőmérséklet, a kert közepén vagy árnyékban mérthez képest, és ezek a többletfokok lényeges, előnyös különbséget jelenthetnek a kényes fajoknak. A díszkert szabad terébe ültetett dísznövények számára pedig, a kókuszszövet védelme, egy plusz segítség, mely minden esetben segíti a fiatal, érzékenyebb dísznövények áttelelését, még kemény teleken is, sőt leginkább ilyenkor!

A terasz, a balkon - nyáridőben - házunk, lakásunk szerves részét képezi, a mindennapi használat tere, életünk színtere. Díszítésében a dísznövényeknek igen jelentős szerepe van, melyeket leginkább edényekben, díszes kaspókban, esetleg tálakban tartunk. Az egynyári dísznövényeket évente újra telepítjük, ám a díszfák és a díszcserjék esetében, mint például a leander,  az átteleltetés jelenti a legkomolyabb gondozási, megóvási kihívást. Akinek rendelkezésre áll télikert, azoknak ez a gond nem jelent problémát, mert ott biztonságosan, sőt díszítve telelhetnek a terasz dísznövényei. Azok, akik nem rendelkeznek ilyen épített teleltető hellyel, azok használhatják a Nortene COCONAT átteleltető kókuszszövet megoldását! A szabad térben pedig mindenképp ajánlott a használata.

A nem fagytűrő dísznövényeket (citrusfélék, olajfafélék és pálmák) azonban fagytól védett helyen kell tartani – más szóval bel-térben kell átteleltetni őket – mivel még a szövet sem tud elég védelmet nyújtani ezeknek a kényesebb dísznövényeknek. Ám ha a tél mégsem annyira zord, és a hideg időszak pedig nem olyan hosszú, az érzékeny dísznövényeket elegendő lehet csak a házfal mentén felsorakoztatni, és szövettakaróval védelmezni, az előzőekben leírtaknak megfelelően.

Azonnal használható, spárgával és ollóval felfegyverkezve! Hossza 150 centiméter, szélessége 50 centiméter, a védendő dísznövényhez és az edényhez szabható, kötözhető, és az edény fölött összefogható, kültérben a kiültetett dísznövény köré igazítható, szabható.

COCONAT kókuszszövet

Kosárba

Előnyei

  • A COCONAT átteleltető kókusztakaró gyorsan, és könnyen alkalmazható!
  • Méretre szabható, a dísznövény és az edény együtt takarható, védhető!
  • Védelem a törékeny, érzékeny dísznövények számára a hideg, a szél és jégeső ellen teraszon, szabad-földön.
  • A dísznövény kókusztakarója a meleget benn tartja, a fölösleges párát átengedi.
  • Kókuszszövetből készül, ami rendkívül ellenálló, erős nem-szövött szálas-anyag, a nemezhez hasonló.

Alkalmazás módja

COCONAT használata kép


A Coconat kókuszszövet 1,5x0,5 méter méretben érkezik, amiből a balkonnövény védelme esetén, az edény és a benne lévő dísznövény átteleltető védelmét igény szerint lehet kialakítani. A képen látható, hogy  normál méretű edény talajának befedésére alkalmas, méretre és formára szabható. Először a talaj befedését kell kialakítani, ráhelyezni, majd a befedett edényt körbe lehet a szövettel tekerni és így rögzíteni. Amennyiben a dísznövény kevésbé kényes, mondjuk rózsa, úgy ennyi elég is lehet, ez a befedés védi az edény földjét az átfagyástól. Kényesebb dísznövény esetén, a növényt is szükséges védeni, a képen látható módon, még akár a dísznövény fölött a szövetet össze is lehet fogatni, így biztonságosan védi a tél hatásai ellen az edényt és a dísznövényt is egyben! A szövet az olyan szélsőséges időjárásban is erősen ellenálló, mint például a jégeső.

A díszkerti szabad térbe ültetett, fiatalkorban kényes dísznövények körül a talaj takarható a szövettel, majd körül kell vele venni magát a dísznövényt is, ez a védelem már elég lehet a biztonságos teleléshez számára.

FONTOS! Javasolt a szövettakarót időről-időre ellenőrizni, és ezzel egy időben egy kicsit szellőztetni is. A rothadás megakadályozása érdekében győződjünk meg arról, hogy a szövet nem tapad-e rá túlzottan a dísznövényre.

MAXIZIP átteleltető textilzsák rendelése gomb

Jellemzői

information_markSÚLYA 800 g/m2
ALKALMAZÁS balkonnövények, érzékeny díszkerti dísznövények átteleltetéséhez
SZÍN barna
MÉRET hosszúság 150 cm, szélesség 50 cm, vastagság 1 cm
ÁR TARTALMAZZA kellék (átteleltető) ► minden esetben
kiszállítás ► Budapesten már 24 000 Ft feletti vásárlás esetén
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ Zöldvilág.ügyfélszolgálat (termékről, vásárlásról, szállításról
További képek

Használati tanácsok

 

❃ | A kókuszszövet előnye, hogy lég- és vízáteresztő, vagyis az ezzel betakart növények nem fognak kiszáradni. A szövettel nem csak a dísznövényeket, de a dísznövényeken fakadó rügyeket is meg lehet védeni a faggyal szemben. A szövet ráadásul az olyan szélsőséges időjárásban is erősen ellenálló, mint például a jégeső.

❅ | Március és április között ne feledkezzen meg a virágok védelméről, mert némely díszcserjének komoly veszélyt jelentenek a kései fagyok, amelyek elölhetik a fiatal hajtásokat és a virágbimbókat (tőzegtalajba ültetett díszcserjék esetén ez gyakori, mint például a korai rododendronok és kaméliák esetében). Ne feledkezzünk el továbbá a konténerben nevelt gyümölcsfákról sem, amelyek egyetlen hideg éjszaka leforgása alatt teljes virágállományukat elveszíthetik.

☀ | Április és május során – amikor már elmúlik a fagyveszély – távolítsuk el a téli takarószövetet és a többi téli védelmet. A természet a nap melegével hamarosan átveszi az irányítást.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Hasonló termékek, Önnek ajánljuk

Termék címkék: átteleltető, kókuszszövet, Nortene
Termék összehasonlító
☂ Webáruházunk
✥ 4 Évszak levelei

Oké zöldbéka kép

Évszakos hírlevél
Természethez igazodva minden évszak elején!
és

Hetente egy dísznövény

Érdekli Önt?
Igen-Feliratkozom

A vezetéknév megadható, a utónév és az email szükséges
Adatait nem adjuk tovább, leiratkozás biztosított

⁂ Top termékeink
❈ Kiemelt márkák
✿ Nekik tetszik
❀ Névnapok

2018. augusztus 17.
Ma Jácint napja van
Holnap Ilona napja lesz

 
 
Creative Commons Licenc
Zöldvilág.infó Kft. Dísznövény Webáruház című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 4.0 Nemzetközi Licenc alatt van.
Based on a work at http://www.disznovenywebaruhaz.hu.
DÍsznövényt és kulturált szakértelmet nyújtunk
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetők itt: /index.php?route=information/contact