A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

 
 

Dísznövény átteleltető kókuszszövet védőtakaró - COCONAT

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.112 Ft
Egységár (brutto): 2.112 Ft/darab
Cikkszám: COCO-2
Átlagos értékelés: Nem értékelt

COCONAT az Intermas cég Nortene terméke, mely 100%-ban lebomló, természetes anyag, védhetők vele a tél károsító hatásaitól a balkonnövények, akár együtt az edényükkel is, ugyancsak védhetők a fiatal, érzékeny díszfák törzsei, és a fiatal díszkerti örökzöldek biztonságos átteleltetésére is használható.

Természetbarát, praktikus és biztonságos megoldás érzékeny dísznövények átteleltetéshez!

COCONAT bővebben gomb

Személyes átvétel lehetséges, valamint BP-en a kiszállítás 24ezerFt vásárlás fölött INGYENES

Zöldvilág.ügyfélszolgálat
(termékről, vásárlásról, szállításról)

Itt bejelölheti az általunk javasolt kiegészítőket, így a termékkel együtt, a kosarába kerülnek
BIO Florasca leander- és pálmaföld | 20 liter BIO Florasca leander- és pálmaföld | 20 liter
1.400 Ft
BIO Florasca citrusföld | 20 liter BIO Florasca citrusföld | 20 liter
1.400 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-11-16

Leírás és Paraméterek

Dísznövény átteleltető kókuszszövet védőtakaró - COCONAT

COCONAT szövet felhelyezése képKiváló és igen könnyen használható átteleltetési megoldást jelent az Intermas cég Normende kerti termékcsaládjának COCONAT márkanevű átteleltető kókuszszövet védőtakarója, mely a védendő dísznövény és az őt tartalmazó edény méretéhez szabható, így mindkettő biztonságosan védhető, takarható, tehát az egész, egységes balkondísz átteleltetése biztosított. COCONAT átteleletetés balkonon, díszkertben képA COCONAT kiválóan alkalmas a díszkert kiültetett dísznövényeinek védelmére is, például az érzékenyebb díszfák törzsének védelmére vagy a fiatal örökzöldek, vagy a mediterrán jellegű dísznövények védelmére, megerősödésükig. A védett dísznövények fölött összezfoghaó vagy nyitottan is hagyható a szövet, függően a védendő dísznövény érzékenységétől.

A COCONAT kókuszszövete teljes mértékben természetes alapanyagból készül, természetesen lebomlik, ezáltal tökéletesen környezetbarát termék. Előnyös tulajdonságai is ennek köszönhetők, mert a vastag kókuszszövet a meleget benn tartja, a túlzott párát pedig átengedi, így védi a takart, érzékeny dísznövényt a tél hidegétől, ugyanakkor nem okoz befülledést az adott térben. Ugyancsak védi a fedett edényt, és az edényben lévő földet a túlzott átfagyás ellen, ha a jobboldali képen látható módon történik a fedése és burkolása.

Tudni kell, hogy a COCONAT kókuszszövet önmagában, nagyon nagy hideg ellen, a balkonnövények esetében nem jelent tökéletes védelmet, minden esetben törekedni kell a védendő egységnek, azaz az edényes, takart dísznövénynek olyan elhelyezést találni, ahol a hátrányos kitettsége a legminimálisabb, például az északról fallal határolt, déli irányba néző, szél ellen védett, jól benapozott hely a legmegfelelőbb lehet, ahol a mikroklíma rásegít a takarás hatékonyságára. Az ilyen helyen, 3-4°C-kal magasabb lehet a hőmérséklet, a kert közepén vagy árnyékban mérthez képest, és ezek a többletfokok lényeges, előnyös különbséget jelenthetnek a kényes fajoknak. A díszkert szabad terébe ültetett dísznövények számára pedig, a kókuszszövet védelme, egy plusz segítség, mely minden esetben segíti a fiatal, érzékenyebb dísznövények áttelelését, még kemény teleken is, sőt leginkább ilyenkor!

A terasz, a balkon - nyáridőben - házunk, lakásunk szerves részét képezi, a mindennapi használat tere, életünk színtere. Díszítésében a dísznövényeknek igen jelentős szerepe van, melyeket leginkább edényekben, díszes kaspókban, esetleg tálakban tartunk. Az egynyári dísznövényeket évente újra telepítjük, ám a díszfák és a díszcserjék esetében, mint például a leander,  az átteleltetés jelenti a legkomolyabb gondozási, megóvási kihívást. Akinek rendelkezésre áll télikert, azoknak ez a gond nem jelent problémát, mert ott biztonságosan, sőt díszítve telelhetnek a terasz dísznövényei. Azok, akik nem rendelkeznek ilyen épített teleltető hellyel, azok használhatják a Nortene COCONAT átteleltető kókuszszövet megoldását! A szabad térben pedig mindenképp ajánlott a használata.

A nem fagytűrő dísznövényeket (citrusfélék, olajfafélék és pálmák) azonban fagytól védett helyen kell tartani – más szóval bel-térben kell átteleltetni őket – mivel még a szövet sem tud elég védelmet nyújtani ezeknek a kényesebb dísznövényeknek. Ám ha a tél mégsem annyira zord, és a hideg időszak pedig nem olyan hosszú, az érzékeny dísznövényeket elegendő lehet csak a házfal mentén felsorakoztatni, és szövettakaróval védelmezni, az előzőekben leírtaknak megfelelően.

Azonnal használható, spárgával és ollóval felfegyverkezve! Hossza 150 centiméter, szélessége 50 centiméter, a védendő dísznövényhez és az edényhez szabható, kötözhető, és az edény fölött összefogható, kültérben a kiültetett dísznövény köré igazítható, szabható.

COCONAT kókuszszövet

Kosárba

Előnyei

  • A COCONAT átteleltető kókusztakaró gyorsan, és könnyen alkalmazható!
  • Méretre szabható, a dísznövény és az edény együtt takarható, védhető!
  • Védelem a törékeny, érzékeny dísznövények számára a hideg, a szél és jégeső ellen teraszon, szabad-földön.
  • A dísznövény kókusztakarója a meleget benn tartja, a fölösleges párát átengedi.
  • Kókuszszövetből készül, ami rendkívül ellenálló, erős nem-szövött szálas-anyag, a nemezhez hasonló.

Alkalmazás módja

COCONAT használata kép


A Coconat kókuszszövet 1,5x0,5 méter méretben érkezik, amiből a balkonnövény védelme esetén, az edény és a benne lévő dísznövény átteleltető védelmét igény szerint lehet kialakítani. A képen látható, hogy  normál méretű edény talajának befedésére alkalmas, méretre és formára szabható. Először a talaj befedését kell kialakítani, ráhelyezni, majd a befedett edényt körbe lehet a szövettel tekerni és így rögzíteni. Amennyiben a dísznövény kevésbé kényes, mondjuk rózsa, úgy ennyi elég is lehet, ez a befedés védi az edény földjét az átfagyástól. Kényesebb dísznövény esetén, a növényt is szükséges védeni, a képen látható módon, még akár a dísznövény fölött a szövetet össze is lehet fogatni, így biztonságosan védi a tél hatásai ellen az edényt és a dísznövényt is egyben! A szövet az olyan szélsőséges időjárásban is erősen ellenálló, mint például a jégeső.

A díszkerti szabad térbe ültetett, fiatalkorban kényes dísznövények körül a talaj takarható a szövettel, majd körül kell vele venni magát a dísznövényt is, ez a védelem már elég lehet a biztonságos teleléshez számára.

FONTOS! Javasolt a szövettakarót időről-időre ellenőrizni, és ezzel egy időben egy kicsit szellőztetni is. A rothadás megakadályozása érdekében győződjünk meg arról, hogy a szövet nem tapad-e rá túlzottan a dísznövényre.

MAXIZIP átteleltető textilzsák rendelése gomb

Jellemzői

További képek

Használati tanácsok

 

❃ | A kókuszszövet előnye, hogy lég- és vízáteresztő, vagyis az ezzel betakart növények nem fognak kiszáradni. A szövettel nem csak a dísznövényeket, de a dísznövényeken fakadó rügyeket is meg lehet védeni a faggyal szemben. A szövet ráadásul az olyan szélsőséges időjárásban is erősen ellenálló, mint például a jégeső.

❅ | Március és április között ne feledkezzen meg a virágok védelméről, mert némely díszcserjének komoly veszélyt jelentenek a kései fagyok, amelyek elölhetik a fiatal hajtásokat és a virágbimbókat (tőzegtalajba ültetett díszcserjék esetén ez gyakori, mint például a korai rododendronok és kaméliák esetében). Ne feledkezzünk el továbbá a konténerben nevelt gyümölcsfákról sem, amelyek egyetlen hideg éjszaka leforgása alatt teljes virágállományukat elveszíthetik.

☀ | Április és május során – amikor már elmúlik a fagyveszély – távolítsuk el a téli takarószövetet és a többi téli védelmet. A természet a nap melegével hamarosan átveszi az irányítást.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény, legyen Ön az első!
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Hasonló termékek, Önnek ajánljuk

Termék címkék: átteleltető, kókuszszövet, Nortene
Termék összehasonlító
☂ Webáruházunk
❂ Ma kedvezőbb
✥ 4 Évszak levelei

Oké zöldbéka kép

Évszakos hírlevél
Természethez igazodva minden évszak elején,
és

hetente egy dísznövény.

Érdekli Önt?
Igen, feliratkozom!

Vezetéknév megadható,
utónév és email szükséges!

Adatait nem adjuk tovább, leiratkozás biztosított!

⁂ Top termékeink
990 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
1.900 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!
❈ Kiemelt márkák
✿ Nekik tetszik
❀ Névnapok

2018. december 17.
Ma Lázár, Olimpia napja van
Holnap Auguszta napja lesz