A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

 
 

Egész éves gyepápoló programok | ICL (Everris) különleges műtrágyáival

Egész éves gyepápoló programok | ICL (Everris) különleges műtrágyáival

Amikor a tél szorítása enged, és ön, kedves látogatónk a kertjében szemlét tart, biztosan elhatározza, hogy az idén fokozottabb figyelmet és gondoskodást tanúsít a díszkert állapotára.

Ez az elhatározás sokszor a tavasz katartikus első hatása után, valljuk be, hamar el is múlik. Ennek elkerüléséhez segítségképpen tesszük közzé ezt a tanulmányt, mely egész éves törődés a díszkertünk, és ezen belül főként a díszgyep számára, mondhatni minimális energia ráfordítást igényelve!


 

Elcsépelt szlogen: a szomszéd kertje mindig zöldebb, sokszor halljuk ezt mi is, pedig a szomszéd kertjét is mi gondozzuk, és a szomszéd is ugyanezt mondja! A következőkben bemutatunk néhány gyepfenntartó programot, majd virágágyás és cserjék táplálására is adunk útmutatást. Mindezek hatására az önök kertje most-már biztosan zöldebb lesz a szomszéd kertjénél, csak azt kérjük, ne figyeljen arra, amit a szomszéd mond erről!

Ebből a kicsit évődő bevezetésből is látható, hogy nincs két egyforma kert, valamint a kert megítélése mindig érzelmi alapon történik. Úgy gondoljuk ezzel nincs is semmi gond. Mindezek mellett azért néhány tennivaló akad, valamint néhány fontos termék szintén akad, amit a kert és a növényeink igényelnek.

Mindezekből követetkezik, hogy több választható megoldást szükséges kínálni, amelyek közül néhányat itt közreadunk, amik természetesen kötődnek a
Dísznövény Webáruházban beszerezhető termékek használatához, hiszen többek közzött az is vezérelt minket, hogy ezek a termékek megfelelő módon legyenek felhasználva. Ugyanis azt gondoljuk, hogy a megvásárlásuknak is ez az indíttatása!

Választhat a gyepfenntartó programok közül annak megfelelően, hogy évente hány alkalommal kíván műtrágyát kiszórni tápanyag pótlás céljából. Egy kis odafigyelés a téli hónapokra készülve, lenyűgöző eredményt adhat tavasszal. A szezon végén (szeptember-október) kijuttatott ICL (Everris) Őszi-téli Gyepfelkészítő (Landsceper Pro Pre-Winter) műtrágya segíti a gyep felkészülését a téli fagyokra és a hóval takart időszak átvészelésére. Az így kezelt felület télen is zöld marad, illetve kora tavasszal jobb lesz a kondíciója és gyorsabban indul!


Landscaper Pro logó általános gyepfenntartó programok ►
"Szezonban 1-szeri alkalmazás"

Gyepfenntartó táblázat 1Ehhez a programhoz az ICL (Everris) Hosszú hatástartamú Gyepfenntartó (Landscaper Pro Full Season) műtrágyája használatos, mely megbízhatóan 8-9 hónap alatt adja le tápanyagtartalmát, így mentesülünk az év közbeni fokozott odafigyeléstől, viszont az így kezelt gyepfelület az extrém igénybevételt (pl. focizás) nem viseli jól (erre a következő program készíti fel a gyepet)!

Az Everris nagyon hosszú hatástartamú műtrágyája egész szezonban ellátja tápanyaggal a díszgyepet. A táblázat alapján látható, hogy az ajánlott kijuttatás időpontja kora tavasz. Ha ez megtörténik március elején, akkor az adott időszakban megoldott a szükséges anyagok kiszórása, és elég idény végén az ICL (Everris) Őszi-téli Gyepfelkészítő (Landsceper Pro Pre-Winter) műtrágya használata. Ezek együttes alkalmazásával tökéletesen eleget tettünk a látványos és egészséges zöldfelület kívánalmainak.

Ahol a gyepfelület az idény során erőteljesebb igénybe vétel alatt áll, azoknak inkább javasolt egy ugyancsak erőteljes kezelés a szezon folyamán, amit az itt következő gyepfenntartó program révén mutatunk be:

Landscaper Pro logó általános gyepfenntartó programok ►
"Szezonban 2-szeri alkalmazás"

Gyepfenntartó táblázat 2Ehhez a programhoz az ICL (Everris) Közepes hatástartamú Gyepfenntartó (Landscaper Pro All Round) műtrágyája használatos, mely megbízhatóan 4-5 hónap alatt adja le tápanyagtartalmát. A kezelést a szezon folyamán meg kell ismételni, cserébe a fokozott használatnak sokkal megfelelőbb, ellenállóbb gyepet nyerünk.

Az ICL (Everris) ezt a programot és műtrágya típust kifejezetten az intenzív gyephasználat igényeihez igazította. A táblázat alapján látható, hogy az első kezelés időpontja megegyezik az előző program kezelésének idejével, azaz szintén kora tavasz, március eleje. Hatása nyár beköszöntével csökken, javasolt a következő megejtése, ennek hatására éri el a gyep azt a kondíciót, amely alkalmassá teszi az aktív használat elviselésére is! Mindezek után, szezon végén szintén javasolt az Everris Őszi-téli Gyepfelkészítő (Landsceper Pro Pre-Winter) műtrágya kiszórása, miáltal a következő szezon erőteljesebb igénybevételét is megalapozhatjuk.

Az előzőekben bemutatott két gyepfenntartó program alkalmazkodik a díszkert egyedi használatához. A nyugodtabb, kiegyensúlyozott és az intenzív, sportos igénybevételeknek egyaránt meg tudunk felelni az ICL (Everris) cég megfelelően alkalmazott termékeivel. Látható, hogy bármelyik használat valósul is meg az Ön kertjében a tápanyag-utánpótlás megvalósítása nem igényel masszív, rendszeres kerti munkát. Köszönhető ez a felhasznált gyepműtrágyák lassú feltáródású tápanyag-kijuttatási képességének.


Egyetlen fontos feladatunk adódik a műveletek elvégzése kapcsán, és ez az egyenletes m2-enként meghatározott mennyiség lehetőség szerint minél pontosabb kijuttatása. Ehhez a Dísznövény Webáruházban jelenleg 2 eszköz áll rendelkezésre, mindkettő meg is vásárolható, és a cél érdekében ajánlott valamelyik beszerzése:

Everris Easy Green repítőtárcsás műtrágyaszóró

beállítási útmutatóját itt mellékeljük:

Easy Green táblázat

Rendelkezésre áll még egy kézi változat, mely a pontosság és kényelem tekintetében nem versenyezhet az előző eszközzel, árban viszont igen:

Everris Handy Green II kézi műtrágyaszóró

Handy Green II kézi műtrágyaszóró

A gyártóról tájékozódhat, ha a cég nevére kattint ICL (EVERRIS)


» Tehet észrevételt, megjegyzést, valamint kérdezhet a témával kapcsolatban ________________________________________________________________________________

Tartalomhoz tartozó címkék: gyártás kertgondozás ajánlat
Termék összehasonlító
☂ Webáruházunk
❂ Ma kedvezőbb
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Megvásárolható
17.500 Ft 15.900 Ft
✥ 4 Évszak levelei

Oké zöldbéka kép

Évszakos hírlevél
Természethez igazodva minden évszak elején,
és

hetente egy dísznövény.

Érdekli Önt?
Igen, feliratkozom!

Vezetéknév megadható,
utónév és email szükséges!

Adatait nem adjuk tovább, leiratkozás biztosított!

⁂ Top termékeink
990 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
1.900 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
❈ Kiemelt márkák
✿ Nekik tetszik
❀ Névnapok

2018. november 14.
Ma Aliz napja van
Holnap Albert, Lipót napja lesz

 
 
Creative Commons Licenc
Zöldvilág.infó Kft. Dísznövény Webáruház című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 4.0 Nemzetközi Licenc alatt van.
Based on a work at http://www.disznovenywebaruhaz.hu.
DÍsznövényt és kulturált szakértelmet nyújtunk
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetők itt: /index.php?route=information/contact