Gyeptelepítő / gyepfelújító program | Everris különleges műtrágyáival

Gyeptelepítő / gyepfelújító program | Everris különleges műtrágyáival

Gyeptelepítő képDíszkertek gyepének minőségére, a díszkerttulajdonosok zöme igen büszke.

Mondhatjuk, hogy jogosan, mivel a tökéletes minőség elérése gyepek esetén mindig munkát jelent! A cserjéket, fákat beültetjük, növekedésük elején évente 1-2-szer dolgunk van velük, aztán beállnak, és ha a helyet kedvelik, vígan növekednek. Nem így a gyep, amely abban az esetben is odafigyelést igényel, amikor már beállt, ideális körülmények között fejlődik. Tennivaló ilyenkor is akad: rendszeres fűnyírás (ezzel minden alkalommal tápanyagot vonunk el a talajból, mivel a nyesedéket eltávolítjuk - ezeknek a megfelelő pótlására már közöltünk eljárásokat), tavaszi gyepszellőztetés, egész nyáron át tartó öntözés, folyamatos gyom- és mohamentesítés (általában a kétszikű gyomokkal és a mohával adódik gond, melynek kezelésére szintén közöltünk eljárást). Mindez mellett, hogy a munkákat végezni kell, anyagok garmadát kell felhasználni: öntözővíz, szerves-trágya, műtrágya. Nos, ... annak megalapozása, hogy ellenálló, szép  pázsit legyen kertünkben, a telepítéskor kezdődik. Ehhez következik itt egyféle tanács a műtrágyák felhasználását illetően!


 

Szép gyep, nyugalom képA bevezetőben leírtak alapján megfontolt döntés a gyepfelület létesítése, aztán strapabírósságának biztosítása, valamint ellenálló képességének fenntartása folyamatos figyelmet, karbantartást igényel. Mindazonáltal a gyep, a díszkert egyetlen, igazán használható olyan területe, amely nem építészeti jellegű, anyaga növényi eredetű, élő felület. Kijelenthető, hogy amíg a cserjék, fák a kert keretét adják, addig a gyep a kert hívogató öle!  Fogalmazhatjuk úgy is, hogy a gyep maga a kert! Olyan tekintetben mindenképp, hogy kerthasználati tevékenységünk 98%-ban ezen a felületen zajlik. A teraszt inkább a ház részének tekinthetjük, míg a kerti út vagy a kerti burkolat már inkább kertépítészeti elem, és a gyep beágyazott elemeinek számítanak.

Külön nem kell kihangsúlyozni egyetlen díszkert tulajdonos számára sem, hogy az újonnan telepített, friss gyep kényes, különleges és kiemelt gondoskodást igényel!

Az itt bemutatásra kerülő gyeptelepítő programok egyszeri alkalmazásával elérhetjük, hogy a következő évre erős gyep alakuljon ki. Ettől kezdve pedig az általános, Egész éves gyepfenntartó programok alkalmazhatók, amikkel elérhető, hogy hosszan tartó, szép, strapabíró gyepfelülettel rendelkezzen díszkertünk!


Landscaper Pro logó gyeptelepítő / gyepfelújító programok

Néhány szót ejtsünk az újonnan telepített gyepek kényes igényeiről sajátos viselkedéséről.

A helyesen megválasztott fűmag az első lépés ahhoz, hogy szép gyep legyen munkánk eredménye. Már adott a megfelelő termőföld, tudható az öntözés milyensége, biztosított a kertész, aki felügyeli és kezeli a gyepet! A fűmag minőségén semmiképpen nem szabad spórolni, a márka és a minőség nagyon fontos tényező, szempont. Miért is? A jó minőségű fűmagok kutatás, nemesítés eredményei, valamint gyommag mentes kiszerelésűek és egyenletes, magas százalékos arányú kelésűek. Ezen tulajdonságoknak megbízhatóan csak a kimagasló minőség iránt elkötelezett cégek márkái, termékei felelnek meg (üzletünkben kipróbált, bevált fűmagok kaphatók)! Tehát válasszon ezek közül és az első lépést sikerrel veszi!

A fűmag viszonylag hamar kikel és ilyenkor biztosítani kell a felület folyamatos nedvesen tartását, mert a frissen kelt növénykezdemény igen érzékeny a kiszáradásra. Amikor a fűszálak magassága eléri a 8 cm-t, következhet az első nyírás és az esetlegesen szükséges felülvetés, majd 2- 3 hét múlva a második nyírás, amikor már feltételezhető az egységes szép zöld gyepfelület kialakulása. Ekkor jött el az ideje a gyepindító kezelésnek: Gyepindító táblázat kép

Ennek a műveletnek az ideális ideje, tavaszi vetés esetén, április.

Természetesen őszi fűmagvetés esetén az őszi vetés ideális idejéhez igazodóan, lehetőleg augusztus vége. Amikor az előzőben leírt műveleteken túl vagyunk, következik az Everris Gyepstarter ► Landscaper Pro New Grass kijuttatása, mely speciálisan az új gyepek beindításához lett kifejlesztve! Hatásában kíméletes az újonnan képződött gyökérzethez, szabályozott tápanyag-leadású, így nem fordulhat elő, hogy hirtelen nagy adag kerül a gyökérzónába, ami kárt okozhat a zsenge növényzet érzékeny gyökerének! Ez a műtrágya tápanyagait az ábrán láthatóaknak megfelelően 3 hónap alatt adja le.

Tavaszi vetés esetén ezután érdemes egy Everris Közepes hatástartamú Gyepfenntartó ► Landscaper Pro All Round műtrágyát kijuttatni, miáltal a program teljessé tehető és ennek köszönhetően az új gyep kondicionáltan vészeli át az előtte álló kíméletlenebb időszakot. Ezek után a következő évben az Egész éves gyepfenntartó programoknak megfelelően lehet kezelni a gyepet, így hosszan tartó, erős pázsitot alkothatunk.

Az őszi vetésre alkalmazott gyepindító program annyiban módosul, hogy az Everris Gyepstarter alkalmazása után adott évben már több kezelés nem szükséges, a következő évben pedig szintén lehet alkalmazni a gyepfenntartó programok egyikét!


Egyetlen fontos feladatunk adódik a műveletek elvégzése kapcsán, és ez az egyenletes m2-enként meghatározott mennyiség lehetőség szerint minél pontosabb kijuttatása. Ehhez a Dísznövény Webáruházban jelenleg 2 eszköz áll rendelkezésre, mindkettő meg is vásárolható, és a cél érdekében ajánlott valamelyik beszerzése:

Everris Easy Green repítőtárcsás műtrágyaszóró

beállítási útmutatóját itt mellékeljük:

Easy Green táblázat

Rendelkezésre áll még egy kézi változat, mely a pontosság és kényelem tekintetében nem versenyezhet az előző eszközzel, árban viszont igen:

Everris Handy Green II kézi műtrágyaszóró

Handy Green II kézi műtrágyaszóró

A gyártóról tájékozódhat, ha a cég nevére kattint EVERRIS


» Tehet észrevételt, megjegyzést, valamint kérdezhet a témával kapcsolatban ________________________________________________________________________________

Tartalomhoz tartozó címkék: kertgondozás kertépítés
Termék összehasonlító
Kategóriák
Webáruházunk
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
4 Évszak levelei

Oké zöldbéka kép

Évszakos hírlevél
Természethez igazodva minden évszak elején!
és

Hetente egy dísznövény

Érdekli Önt?
Igen-Feliratkozom

A vezetéknév megadható, a személynév és az email szükséges
Adatait nem adjuk tovább, leiratkozás biztosított

Top termékeink
889 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!
1.778 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!
1.905 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!
Nekik tetszik
Névnapok

2017. június 26.
Ma János, Pál napja van
Holnap László napja lesz

 
 
Creative Commons Licenc
Zöldvilág.infó Kft. Dísznövény Webáruház című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 4.0 Nemzetközi Licenc alatt van.
Based on a work at http://www.disznovenywebaruhaz.hu.
DÍsznövényt és kulturált szakértelmet nyújtunk
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetők itt: /index.php?route=information/contact