Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Híreink

Híreink

Könyvek kép

A Dísznövény Webáruház aktualitásai, újdonságai, történései és minden fontos változás itt megjelenik.


Fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink naprakész tájékoztatást kapjanak ezekről az eseményekről, mert a kielégítő tájékoztatás alapja a bizalomnak, melyre természetes módon igényt tartunk és természetes módon nyújtani is szeretnénk a bizalmat minden rendelés teljesítése során.
A tőlünk rendelt dísznövény ott lesz kertjének mindennapjaiban, azaz életének részévé válik, így az elégedettség nem különleges kívánság, hanem alapvető elvárás!


2023. 08. 14. 08:34:40 Majercsik László kertépítészmérnök
34.  Ültetünk is! Csakis a webáruházunkban rendelt dísznövényeket! | Dísznövény blog

Itt, a Dísznövény Webáruházban megrendelt dísznövényeket, mi kiszállítjuk, és amennyiben az ültetést is megrendeli, mi gondoskodunk az ültetés szakszerű kivitelezéséről.
(Az ültetéshez biztosítjuk a szükséges tápdús virágföldet.)

Egy díszkert komplett beültetését rendelték meg nálunk 2022 év nyarán, amelyről egy év elteltével kaptunk fotókat. Ennek részleteiről, az ültetésről szól ez a dísznövény blogunk, a küldött fotók felhasználásával.


2022. 10. 18. 10:33:01 Zöldvilág.infó
2022. 09. 16. 00:00:00 Majercsik László kertépítészmérnök
27. Klíma, mezoklíma, mikroklíma - Dísznövény blog

Most, a gyorsuló klímaváltozás fenyegetettsége okán, fontos kérdés lett, a klíma és a dísznövények viszonya.

A klímaváltozás miatt igazán előtérbe kerülhet egy-egy díszkert és dísznövényeinek megtervezése kapcsán, hogy hogyan lehet a kiválasztott dísznövény részére megteremteni, a számára megfelelő környezetet úgy, hogy közben a klíma kedvezőtlenné válik. Ekkor kerül előtérbe a mezoklíma és a mikroklíma létezése és megteremtése. Erről olvashat néhány észrevételt és tanácsot az itt következő blogunkban.


2022. 02. 26. 09:57:49 Majercsik László kertépítészmérnök
14. Mi vár a díszkertekben tavaszon ránk? - Dísznövény blog

Tavaszi erkély-ablak virágdíszben képBármennyire is mediterrán jelleget kezd ölteni Magyarország klímája, azért a tél, az tél, és hatása is télies. Az összes téli bezártságérzés most is jellemző, a várakozás a tavasz színeire most is élő jelenség, ha másképp nem, hát érzeti szinten mindenképp.

Városaink belső terei lehetnek színpompásak, kivilágításuk lélekemelő, mégsem okoz összességében olyan hatást, amit a tavasz önmagában tud okozni. A tavasz összes hatását nem tudja az emberiség utánozni, talán nem is kell. Mindez a mi klímánkon jelentkező érzések összessége, más éghajlati övön, az ott élő emberek más sajátosságok alapján működnek az év során, vagy az évek hosszú során.


2022. 01. 26. 20:05:48 Zöldvilág Webáruház csapata
12. Színek, illatok, formák a dísznövények csodás világában - Dísznövény blog

Harmatos csíranövényMindezen csodák naponta szembejönnek, körül vesznek és megérintenek, ám a legtöbb ember érzéketlenül megy el mellettük.

Talán azért, mert a különleges, a ritka, az egyszeri csodát hajszolja az aki így tesz, pedig a csodák tömegét a mindennap látott színek, illatok, formák rejtik. Gondolt már arra, milyen szenzáció lenne, ha a Mars bolygón egy színesen virágzó növényt lelne bármelyik robot, amelyik jelenleg is ott kószál? Nos... itt a Föld bolygón ez a csoda tömegével van jelen!


2021. 07. 04. 08:24:57 Majercsik László kertépítészmérnök
9. A növények érző, intelligens élőlények - Dísznövény blog

A cím talán sokuknak meglepő, mivel a biológia-oktatásunk azt közvetíti, és a mindennapjaink növényekkel kapcsolatos megnyilvánulásai is azt sugallják, hogy a növények primitív, tudattalan, vegetáló élőlények, pedig a valóság lehet, hogy épp az ellenkezője.

Szívvirág virágai képA Föld úgynevezett biomasszáját (élő szervezetek, élő szövetek összességét), meglepően nagy arányban növények alkotják, méghozzá 99,7%-át. Ebből talán egyértelműen látszik, hogy hatékonyságuk, életképességük kimagasló, és bizony, ez nem képzelhető el valamiféle intelligencia megléte nélkül. Ezt nem én állítom, hanem rendeltem egy könyvet, melynek címe: A fák titkos nyelve / A növényi intelligencia meghökkentő bizonyítékai - szerzők: Stefano Mancuso és Alessandra Viola neves szerzőpáros. Ennek a könyvnek a kapcsán szeretném bemutatni, hogy a növényvilág sokkal fejlettebb, tudatosabb, a közhiedelemmel szemben.


2021. 07. 08. 00:00:00 Zöldvilág Webáruház csapata

Keresés