A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban. Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
 
 

Leanderek arab stílusú metszése

Leanderek arab stílusú metszése

Leander arab stílusban képKöztudott, hogy a leandereket tél végén, kora tavasszal kell metszeni,

aminek a hatása a sűrű bokrosodás és a késleltetett virágzás. Ezek közül az első hatás kívánatos, a második viszont nem annyira szimpatikus! Mi a teendő ez utóbbi jelenség kivédésére?


 

Választ az arab stílusú metszési módszer adja:

A cél a mi viszonyaink között edényben, balkonládában teraszokon, erkélyeken tartott dísznövények esetében, hogy szezonban sűrű lombot és bőséges virágzást produkáljanak. Ennek érdekében igyekezetünk arra irányul, hogy a kielégítő teleltetés után olyan kondíciót és feltételeket, valamint gondozást biztosítsunk szezonban a balkonnövényeinknek, köztük természetesen a leandereknek is, hogy ezt a kívánságunkat teljesíthessék. Miután minden életfeltételt biztosítottunk, ideális körülmények közé helyeztük dísznövényünket, mégis előfordul, hogy azt lájuk, a leander felnyurgul és virágokat csak a hajtásvégeken hozva ritkás, tépett képet nyújt, a várva várt sűrű megjelenés és tömött, bőséges virágdísz helyett.

Megoldás a következő:

A leander remekül bírja a metszést, melynek ideális ideje minden tél végén vagy kora tavasszal van. Ilyenkor metsszük meg bátran, erőteljesen a növényt, mert a hatása sűrűség és fokozott virágözön lesz! A titok azonban az, hogy a növénynek csak az 1/3 részét vegyük kezelésbe ilyenformán! Ebből aztán az következik, hogy a teljes növényt 3 évenként fogjuk teljes terjedelmében megmetszeni, így biztosítva a látványos korai virágzást a nem metszett 2/3 részen, valamint a tömött habitus kialakulását a metszett 1/3 részen, ahol viszont késleltetve bár, de szintén dús virág-nyílás lesz az eredmény. Ezt – az idén határozottan megmetszett részt – jövőre és az azt követő éven már ne metsszük, ezáltal itt korai és bőséges virágdísz várható. Tehát a teljes növény 3 évente lesz körbevágva, miáltal minden évben lehet részünk korai dús virágzásban, valamint a leander nem fog elnyurgulni, így tömören tudjuk tartani megjelenését, mely látványos formát és mindig szép, a szezonban folyamatos virágdíszt eredményez!

Végül a gondozás:

Tápozza, locsolja, mivel a leander tápanyag és vízigényes dísznövény. Naponta bőségesen öntözze és hetente megfelelő adagban tápozza!

Nem szabad elfelejteni:

A leander minden része igen erősen mérgező, a füstje is, ezért égetni sem tanácsos!
 


» Tehet észrevételt, megjegyzést, valamint kérdezhet a témával kapcsolatban ________________________________________________________________________________

Tartalomhoz tartozó címkék: kertgondozás
Termék összehasonlító
☂ Webáruházunk
✥ 4 Évszak levelei

Oké zöldbéka kép

Évszakos hírlevél
Természethez igazodva minden évszak elején!
és

Hetente egy dísznövény

Érdekli Önt?
Igen-Feliratkozom

A vezetéknév megadható, a utónév és az email szükséges
Adatait nem adjuk tovább, leiratkozás biztosított

⁂ Top termékeink
❈ Kiemelt márkák
✿ Nekik tetszik
❀ Névnapok

2018. augusztus 17.
Ma Jácint napja van
Holnap Ilona napja lesz

 
 
Creative Commons Licenc
Zöldvilág.infó Kft. Dísznövény Webáruház című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 4.0 Nemzetközi Licenc alatt van.
Based on a work at http://www.disznovenywebaruhaz.hu.
DÍsznövényt és kulturált szakértelmet nyújtunk
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetők itt: /index.php?route=information/contact