A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

 
 

Leanderek arab stílusú metszése

Leanderek arab stílusú metszése

Leander arab stílusban képKöztudott, hogy a leandereket tél végén, kora tavasszal kell metszeni,

aminek a hatása a sűrű bokrosodás és a késleltetett virágzás. Ezek közül az első hatás kívánatos, a második viszont nem annyira szimpatikus! Mi a teendő ez utóbbi jelenség kivédésére?


 

Választ az arab stílusú metszési módszer adja:

A cél a mi viszonyaink között edényben, balkonládában teraszokon, erkélyeken tartott dísznövények esetében, hogy szezonban sűrű lombot és bőséges virágzást produkáljanak. Ennek érdekében igyekezetünk arra irányul, hogy a kielégítő teleltetés után olyan kondíciót és feltételeket, valamint gondozást biztosítsunk szezonban a balkonnövényeinknek, köztük természetesen a leandereknek is, hogy ezt a kívánságunkat teljesíthessék. Miután minden életfeltételt biztosítottunk, ideális körülmények közé helyeztük dísznövényünket, mégis előfordul, hogy azt lájuk, a leander felnyurgul és virágokat csak a hajtásvégeken hozva ritkás, tépett képet nyújt, a várva várt sűrű megjelenés és tömött, bőséges virágdísz helyett.

Megoldás a következő:

A leander remekül bírja a metszést, melynek ideális ideje minden tél végén vagy kora tavasszal van. Ilyenkor metsszük meg bátran, erőteljesen a növényt, mert a hatása sűrűség és fokozott virágözön lesz! A titok azonban az, hogy a növénynek csak az 1/3 részét vegyük kezelésbe ilyenformán! Ebből aztán az következik, hogy a teljes növényt 3 évenként fogjuk teljes terjedelmében megmetszeni, így biztosítva a látványos korai virágzást a nem metszett 2/3 részen, valamint a tömött habitus kialakulását a metszett 1/3 részen, ahol viszont késleltetve bár, de szintén dús virág-nyílás lesz az eredmény. Ezt – az idén határozottan megmetszett részt – jövőre és az azt követő éven már ne metsszük, ezáltal itt korai és bőséges virágdísz várható. Tehát a teljes növény 3 évente lesz körbevágva, miáltal minden évben lehet részünk korai dús virágzásban, valamint a leander nem fog elnyurgulni, így tömören tudjuk tartani megjelenését, mely látványos formát és mindig szép, a szezonban folyamatos virágdíszt eredményez!

Végül a gondozás:

Tápozza, locsolja, mivel a leander tápanyag és vízigényes dísznövény. Naponta bőségesen öntözze és hetente megfelelő adagban tápozza!

Nem szabad elfelejteni:

A leander minden része igen erősen mérgező, a füstje is, ezért égetni sem tanácsos!
 


» Tehet észrevételt, megjegyzést, valamint kérdezhet a témával kapcsolatban ________________________________________________________________________________

Tartalomhoz tartozó címkék: kertgondozás
Termék összehasonlító
☂ Webáruházunk
✥ 4 Évszak levelei

Oké zöldbéka kép

Évszakos hírlevél
Természethez igazodva minden évszak elején,
és

hetente egy dísznövény.

Érdekli Önt?
Igen, feliratkozom!

Vezetéknév megadható,
utónév és email szükséges!

Adatait nem adjuk tovább, leiratkozás biztosított!

⁂ Top termékeink
990 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
1.900 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
❈ Kiemelt márkák
✿ Nekik tetszik
❀ Névnapok

2018. december 16.
Ma Aletta, Etelka napja van
Holnap Lázár, Olimpia napja lesz