A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

 
 

Moha- és Gyommentesítő programok | Everris különleges műtrágyáival

Moha- és Gyommentesítő programok | Everris különleges műtrágyáival

Mentesítő képAzok, akik szemében a gyep csakis a pázsitot jelenti, nehezen viselik a tökéletességet eltorzító mohafoltokat.

Ezek a foltok ráadásul könnyen el is csúfulnak, amikor a moha nyáron aszályt kénytelen elviselni, amit nem tud jól csinálni. Ugyancsak rútnak ítélik ezek a díszkert tulajdonosok a pázsitukban megjelenő széles levelű, néha még színes virágot is hozó gyomok jelenlétét. Mindezen problémák kezelésére íme itt közöljük a megoldást!


 

A bevezetőben megemlített díszkerteket elcsúfító két probléma sajnos mondhatjuk, hogy általános gond a kerttulajdonosok számára.

Különösen nehezen viselik ezt azok, akik sokat álmodoztak díszkertjük megépülése előtt a tökéletes kertről. A tökéletes kert legtöbb ember számára a tökéletes állapotú zöld gyeppel egyenértékű! Ezzel nem mindenki ért egyet, különösen azok nem, akik számára viszont a szép díszkertnek a zöld színen kívül még sok színt illik felmutatnia, amit szerintük a gyep is meg tud tenni, méghozzá a virágzó tavaszi mező felidézésével. A virágos gyep telepítése és létrejötte számukra a természet szépségét adja vissza.

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a gyepekhez ez a két viszonyulás áll fenn a díszkertet kedvelők, használók közösségében. A mi álláspontunk - gondozunk mindkétféle kertet - ebben a kérdésben politikusi: a kert is, mint minden, amit az ember létrehoz és alkot, megítélését tekintve ízlés dolga. Mégis azt ki lehet jelenteni, hogy természetesebb a vegyes, színes megjelenés, ugyanis a monokultúra nem természeti találmány, hanem emberi. Viszont a díszkert, mint olyan tér, ami az ember élőhelyéhez kapcsolt alkotás, az épülettel együtt, mesterséges képződmény. Ez alapján igazodhatunk a természetestől eltérő igényekhez, mivel viselkedésünk, tetteink, szokásaink mind humanizáltak, ami sokszor csöppet sem mondható természetesnek, gondoljunk csak például az etikettre.

Ismerjük el az igényt a moha- és a gyommentességre, és nézzük a lehetőségét ezen problémák kezelésének!


Landscaper Pro logó moha- és gyommentesítő programok ►
"Mohamentesítő program"

Mohamentesítő táblázatEhhez a programhoz az Evverris speciálisan ehhez a feladathoz kifejlesztett  Mohásodás csökkentő (Landscaper Pro Moss Control + Fertilizer) gyepműtrágya használatos, mely egy szabályozott tápanyag-leadású műtrágya, ami segít visszaszorítani a mohásodást, miközben hatékonyan táplálja a füvet, ezáltal segíti a moha által hátrahagyott területek visszahódítását.

A moha nedves, árnyékos területeken könnyen felüti a fejét és kezelés nélkül könnyen el is nyomhatja a gyepet. A kezelést nyírás után kell elvégezni, miután, a hatás elősegítése érdekében, kerülni kell a túlöntözést!

Fontos :

  • új telepítésű gyepen csak a 4. nyírás után alkalmazzuk ezt a típusú műtrágyát!

  • szilárd burkolat közelében szórjuk óvatosan, mert vastartalma miatt rozsdás foltot hagy maga után! Az ilyen felületre szóródott szemcséket szárazon söpörje le!

  • a kiszórás ideje március hónapban történjen meg, a műtrágya hatása április végére lecseng, ezután ajánlott a következő szer használata:

Az pedig legyen az Everris Közepes hatástartamú Gyepfenntartó (Landscaper Pro All Round) műtrágyája. Ez a további kezelés megerősíti a gyepet, miáltal végleg elhódítja a felületet a mohától. Ennek a műtrágyának a tápanyag leadása szabályozott és 4 - 5 hónapon keresztül történik, ezalatt kellő mértékben ellátja tápanyaggal a gyepet. Amennyiben a táblázat és a szükségesség követelményeit betartjuk, úgy augusztus közepe-, vége felé megszűnik szer hatása.

A pázsit várja a telet, mely elviseléséhez megtámogathatjuk az Everris Őszi-téli Gyepfelkészítő (Landscaper Pro Pre-Winter) műtrágyával, ezáltal nyugodtak lehetünk, hogy az azelőtt mohás gyep ezek után gyönyörű, életképes, egészséges formába kerül!

Ahol nem a moha, hanem a gyom okozza a gondot ott a következő eljárás elindítása válik szükségessé:

Landscaper Pro logó moha- és gyommentesítő programok ►
"Gyommentesítő program"

Gyommentesítő táblázatKijelenthető, hogy a hatékony gyommentesítés lehet a mutatós gyep alapja. Ehhez pedig az Everris kifejezetten erre a célra megalkotott gyepműtrágyáját használjuk! Ez a Gyomirtós (Weed Control + Fertilizer) gyepműtrágya, mely tökéletesen megfelel a gyepben leggyakrabban előforduló évelő gyomok eltávolítására (pongyolapitypang / Taraxacum officinalis, herefélék / Trifolium sp., útifű / Plantago sp.). Ezt a szer kijuttatható tavasszal vagy kora ősszel. Természetesen a tavaszi kijuttatás praktikusabb, mert egész szezonban élvezhető a kezelt gyep szépsége!

Fontos :

  • kizárólag gyepfelületen alkalmazza! A készítmény ne kerüljön cserjékre, virágágyásokba és edényes növényekre — komoly perzselési, torzulási károkat okozhat!

  • nedves gyepfelületre juttassa ki!

  • a kijuttatás után 1-2 napig ne öntözze a területet!

A gyomirtós gyepműtrágya használata után a további teendők sora tökéletesen egybevág az előző részben leírt, mohásodás csökkentő kezelés utáni teendőkével. A gyomtalanított gyepfelületnek a kondícióját szintén szinten kell tartani, annak érdekében, hogy megfelelő tömörséget érjen el, így a gyomok nem tudják a fejüket felütni a kezelt díszgyep felületében.

Az előzőekben bemutatott két mentesítő program alkalmas a díszgyepek megfelelő minőségének tartós biztosításához. És már csak : ...


Egyetlen fontos feladatunk adódik a műveletek elvégzése kapcsán, és ez az egyenletes m2-enként meghatározott mennyiség lehetőség szerint minél pontosabb kijuttatása. Ehhez a Dísznövény Webáruházban jelenleg 2 eszköz áll rendelkezésre, mindkettő meg is vásárolható, és a cél érdekében ajánlott valamelyik beszerzése:

Everris Easy Green repítőtárcsás műtrágyaszóró

beállítási útmutatóját itt mellékeljük:

Easy Green táblázat

Rendelkezésre áll még egy kézi változat, mely a pontosság és kényelem tekintetében nem versenyezhet az előző eszközzel, árban viszont igen:

Everris Handy Green II kézi műtrágyaszóró

Handy Green II kézi műtrágyaszóró

A gyártóról tájékozódhat, ha a cég nevére kattint EVERRIS


» Tehet észrevételt, megjegyzést, valamint kérdezhet a témával kapcsolatban ________________________________________________________________________________

Tartalomhoz tartozó címkék: kertgondozás
Termék összehasonlító
☂ Webáruházunk
❂ Ma kedvezőbb
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Megvásárolható
17.500 Ft 15.900 Ft
✥ 4 Évszak levelei

Oké zöldbéka kép

Évszakos hírlevél
Természethez igazodva minden évszak elején,
és

hetente egy dísznövény.

Érdekli Önt?
Igen, feliratkozom!

Vezetéknév megadható,
utónév és email szükséges!

Adatait nem adjuk tovább, leiratkozás biztosított!

⁂ Top termékeink
990 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
1.900 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
❈ Kiemelt márkák
✿ Nekik tetszik
❀ Névnapok

2018. november 14.
Ma Aliz napja van
Holnap Albert, Lipót napja lesz

 
 
Creative Commons Licenc
Zöldvilág.infó Kft. Dísznövény Webáruház című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 4.0 Nemzetközi Licenc alatt van.
Based on a work at http://www.disznovenywebaruhaz.hu.
DÍsznövényt és kulturált szakértelmet nyújtunk
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetők itt: /index.php?route=information/contact