A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

 
 

Vásárlási feltételek


Dísznövény Webáruház Általános Szerződési Feltételei
(ÁSZF végén található a letölthető PDF formátum)

Nálunk, a Dísznövény Webáruházban vásárolhat regisztráció nélkül is!
Ez esetben válassza a Kosár megtekintése / Pénztár gomb megnyomása után a "Vásárlás regisztráció nélkül" lehetőséget!
Jó vásárlást!

Kérjük Önt, hogy az Általános Szerződési Feltételeket szíveskedjen átolvasni, mert megrendelése elküldésével egyidejűleg kijelenti, hogy ismeri, magára nézve kötelezőnek tekinti, és elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, továbbá tudomásul veszi, hogy rendelése fizetési kötelezettséggel jár. Abban az esetben, ha Ön nem ért egyet a jelen ÁSZF tartalmával, úgy nem jogosult a webáruház tartamának megtekintésére, és a rendelés leadására.

Jelen szerződés iktatásra nem kerül, a későbbiekben visszakereshető. A szerződés magatartási kódexre nem utal.

A termék kiválasztása
A Vásárlónak lehetősége van választani, illetve rendelni az áruház termékei közül. A vásárló a kiválasztott termékre kattintva megtekintheti annak bővebb ismertetőjét. Vásárlási szándéka esetén a megvásárolni kívánt terméket a „Kosárba” gomb megnyomásával egy virtuális kosárba helyezi. A KOSÁR ikon gombjára, vagy az ikon melletti szövegre kattintva megtalálja a vásárlás során kosárba helyezett termékeket, valamint a számla végösszegét és a szállítási költséget. Itt ellenőrizhetik rendelésük helyességét, különös tekintettel az árakra és a mennyiségekre, melyeket igény szerint módosíthatnak, javíthatnak is. A kosár, a zöld gomb  Frissítő gomb megnyomása után frissít és kiszámítja a rendelés végösszegét.

A rendelés elküldése
A rendelés során lehetőség van a kosár tartalmának megtekintésére, illetve módosítására. Amennyiben a kosár nem a megrendelni kívánt mennyiséget tartalmazza, úgy a „Mennyiség” oszlopban található adatbeviteli mezőbe írja be a rendelni kívánt mennyiség darabszámát, esetleg a darabszám melletti le-fel nyilakkal is növelheti, vagy csökkentheti a mennyiséget, majd nyomja meg a „Frissítés” gombot Frissítő gomb. Amennyiben törölni kívánja a kosárban található termékeket, akkor nyomja meg az „X” „Törlés” gombot Törlés gomb, majd ezt követően a felugró ablakban az „OK” gombot.
Ha megfelelőnek tartja a kosárban elhelyezett termékek mennyiségét, ellenőrizte a végösszeget, és úgy döntött, hogy meg szeretné vásárolni őket, akkor egyszerűen kattintson a "Pénztár" gombra. Ez után lehetősége van kiválasztani, hogy már regisztrált vásárlóként szeretne-e belépni, új vásárlóként akar regisztrálni, esetleg regisztráció nélkül akar vásárolni.
Ha korábban már vásárolt áruházunkban, úgy adja meg a korábbi regisztráció során megadott e-mail címét és jelszavát. Ha új vásárlóként szeretne regisztrálni, akkor adja meg a vásárláshoz szükséges adatait, amelyeket a rendszer eltárol, és a legközelebbi vásárlás alkalmával már csak be kell jelentkeznie. Regisztráció nélküli vásárlás esetén adja meg számlázási és szállítási címét.
A következő lépésben válassza ki az Önnek megfelelő szállítási módot (személyes átvétel, futárszolgálattal vagy cégünk által történő kiszállítás), valamint fizetési módot (utánvét, bankkártya, banki átutalás, PayPal, készpénz). Ha egyetért a megrendelés tartalmával, akkor a megrendelés elküldéséhez kattintson a „Megrendelés” gombra.

A rendelés során Önnek folyamatosan lehetősége van a bevitt adtok javítására/törlésére. Amennyiben Ön már a javítani kívánt adatlapon tovább lépett, de még nem véglegesítette a megrendelést, úgy célszerű a Módosítás gombra kattintani a kívánt adatlap megjelenéséig, ahol a kívánt módosítást el tudja végezni, továbbá bármikor visszaléphet a kosár tartalmához is a Vissza a kosárhoz gombbal.

Árak
Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. Az árak bruttó árak. Az árak bizonyos vásárlási összeghatárok fölött tartalmazzák a szállítási költséget is. A szállítási költség, az esetleges ingyenes szállítási lehetőség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint itt, a Vásárlási feltételek között is megtalálható. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

A rendelések feldolgozása
A rendelések feldolgozása 24 órán belül megtörténik.

Adatbeviteli hibák javításának lehetősége
Az adatbeviteli hibák javítására a „Megrendelés” gomb megnyomása előtt van lehetősége.

Visszaigazolás
Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a rendelés beérkezéséről és (később) egyet a várható szállítási időpontról, mely nem automatikus, kezelőnk küldi. Amikor ez a második értesítés is megérkezik, szerződésünk érvényes, ha 48 órán belül nem érkezik tőlünk semmilyen visszajelzés – sem automatikus, sem kezelői, úgy szerződésünk érvénytelen, és a vásárlót semmilyen kötelezettség nem terheli. Telefonos egyeztetés esetén hívja az ügyfélszolgálatot, vagy az e-mailben található telefonszámaink bármelyikét.

Fizetési feltételek
Áruházunkban lehetőség van banki átutalásra, bankkártyás fizetésre, PayPal igénybevételére és utánvéttel történő fizetésre. Utóbbi esetén a teljes vételárat és az utánvét díját szállítási költséggel együtt a küldemény átvételekor kell kifizetni készpénzben a küldemény kézbesítőjének. Személyes átvétel esetén készpénzes fizetésre van lehetőség átadó-átvevő helyünkön.  Még egy fizetési módot tudunk biztosítani: ez a Pick Pack Pontra rendelt termékek személyes átvételével egy időben lehetséges készpénzes, vagy bankkártyás fizetés.


Szállítás
A webáruházban megrendelt termékek átvehetők személyesen, árukiadó helyünkön: 1146 Budapest, Abonyi utcában és 2200 Monor, Szürkebarát dűlőben.
Természetesen ez vásárlóink részéről ingyenes lehetőség, melyre egyeztetett időben van mód, ez ügyben a megadott elérhetőségei egyikén keressük a Vásárlót, a termék beérkezését követően, Vásárlóink érdeklődhetnek kolléganőnknél a +36 70 606 9120-as mobilon.

A küldemények kézbesítése, szállítása jelenleg cégünk kisteherautójával történik, vagy 20 kg súlyhatárig szerződött partnerünk, a Pick Pack Pont, 40 kg súlyhatárig pedig a GLS futárszolgálat igénybevételével. A termék szállítási idejét a webáruház ismerteti a pénztár folyamat során, valamint a visszaigazoló e-mail is tartalmazza. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni a visszaigazoló e-mailben található telefonszámon.

 Szállítási mód/1 : házhoz-szállítás saját kisteherautóval
 Kiszállítási idő       : 6-16 nap (előbb is megvalósulhat, pontos idejét ügyfélszolgálatunk mindig egyezteti Önnel telefonon!)
 Szállítási díjak      :

  • 0-24 000 Ft megrendelések esetén Budapest teljes területére a házhoz-szállítás díja nettó 1400Ft,
  • 24 000 Ft fölötti megrendelések esetén a szállítás ingyenes.

  • 0-40 000 Ft megrendelések esetén Pest megye területére, a házhoz-szállítás díja nettó 2000Ft,
  • 40 001-80 000 Ft megrendelések esetén Pest megye területére, a házhoz-szállítás díja nettó 1400Ft,
  • 80 000 Ft fölötti megrendelések esetén a szállítás ingyenes.

  • 0-80 000 Ft megrendelések esetén Közép-Magyarország (Bács Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom megyék) területére a házhoz-szállítás díja nettó 3000Ft,
  • 80 001-160 000 Ft megrendelések esetén Közép-Magyarország (Bács Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom megyék) területére a házhoz-szállítás díja nettó 1400Ft,
  • 160 000 Ft fölötti megrendelések esetén a szállítás ingyenes.

  • 0-80 000 Ft megrendelések esetén Dél- és Nyugat-Dunántúl (Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyék) területére a házhoz-szállítás díja nettó 4000Ft,
  • 80 001-160 000 Ft megrendelések esetén Dél- és Nyugat-Dunántúl (Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyék) területére a házhoz-szállítás díja nettó 2400Ft,
  • 160 000 Ft fölötti megrendelések esetén a szállítás ingyenes.

  • 0-80 000 Ft megrendelések esetén Észak-, Közép- és Dél-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyék) területére a házhoz-szállítás díja nettó 3500Ft,
  • 80 001-160 000 Ft megrendelések esetén Észak-, Közép- és Dél-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyék) területére a házhoz-szállítás díja nettó 2400Ft,
  • 160 000 Ft fölötti megrendelések esetén a szállítás ingyenes.

  • 0-80 000 Ft megrendelések esetén Kelet-Magyarország (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) területére a házhoz-szállítás díja nettó 3800Ft,
  • 80 001 - 160 000 Ft megrendelések esetén Kelet-Magyarország (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) területére a házhoz-szállítás díja nettó 2500Ft,
  • 160 000 Ft fölötti megrendelések esetén a szállítás ingyenes.
  • Tehát, 160 000 Ft fölötti megrendelések esetén Magyarország teljes területére ingyenes a házhoz-szállítás.
  • Külföldre jelenleg nem szállítunk, amennyiben külföldről érkezik megrendelés, egyéni mérlegelés szükséges, lépjen velünk kapcsolatba! Alapvetően az áru átadása magyarországi, egyeztetett helyszínen és időpontban történhet, ami az ide történő szállítás feltételeit tekintve megegyezik a magyarországi szállítások feltételeivel. A további szállítás a megrendelő feladata.

 Szállítási mód/2 : Pick Pack Pont által szállítva, lakóhelyén vagy munkahelyéhez közel, átvehetők termékeink, melynek köre behatárolt, jelenleg dísznövények szállítására ilyen formában nincsen mód.
 Kiszállítási idő       : 2-6 nap
 Szállítási díjak      : a megrendelt termék súlyától függően nettó 1000-1600 Ft-ig várható, mely a pénztári folyamat során konkrétan megjelenik (max. 20 kg lehet 1 db csomag súlya).

 Szállítási mód/3 : Futárszolgálat (GLS) által, adott címre szállítva. Jelenleg dísznövények szállítására ilyen formában nincsen mód.
 Kiszállítási idő       : 2-6 nap
 Szállítási díjak      : a megrendelt termék súlyától függően nettó 1400-3200 Ft-ig várható, mely a pénztári folyamat során konkrétan megjelenik (max. 40 kg lehet 1 db csomag súlya).

A szállítástól elállás
Ha a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

A termék visszaküldése
A terméket csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot igénylő mértékben használt, hiánytalan mennyiségi, állapotában vesszük vissza. A Fogyasztó az ezt meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

Szerződéskötés feltételeire vonatkozó tájékoztatás
A szerződéskötés nyelve magyar, a megkötött szerződés, írásban megkötöttnek minősül. A rendelés tényét rögzítjük, utólag hozzáférhető lesz.

 



Elállási jog/ Visszaszolgáltatási garancia
Webáruházunkban, a Fogyasztó (az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje, továbbiakban „Fogyasztó”) a szerződéstől tizennégy munkanapon belül indokolás nélkül elállhat, ebben az esetben a Fogyasztó legkésőbb az elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül köteles a terméket visszajuttatnia a vállalkozásunk részére. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő tizennégy napon belül visszatéríteni. A lemondási nyilatkozatot a számlához mellékeljük, valamint ide kattintva is letölthető.
(A vásárlástól való elállás joga nem a termék 14 napos ingyenes használatát biztosítja Önnek, hanem a termék szemrevételezésének lehetőségét, így az esetleges használatból eredő értékcsökkenésért a Fogyasztó anyagi felelősséggel tartozik, melyet cégünk érvényesíthet!)

Amennyiben cégünk, a Zöldvilág.infó Kft., mint Eladó, az elállási vagy felmondási jogra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének nem tesz eleget, úgy az elállási vagy felmondási idő 12 hónappal meghosszabbodik. Ha az Eladó a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, úgy az elállásra vagy felmondásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap.

Elállási jog gyakorlásának a menete:
Amennyiben a Fogyasztó élni kíván az elállási joggal úgy köteles az elállási szándékát tartalmazó elállási nyilatkozatot az alábbi elérhetőségek egyikére elküldeni:
Postázásai cím: Zöldvilág.infó Kft. HU-2200 Monor, Laposhegy-Szürkebarát dűlő 10853 hrsz.
Email cím: webiroda@zoldvilag.info.hu
Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14-dik nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

Természetesen a Fogyasztó, a szerződés megkötésének a napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát!
Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, emailben értesítés esetén az email küldésének idejét vesszük figyelembe.
A Fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket, kivéve, ha az Eladó vállalja ezen költség viselését. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az Eladó elállási jog gyakorlása esetén nem vállalja át a Fogyasztótól a termék visszaszállítási költségét, így az a Fogyasztót terheli. A Szolgáltató nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely az Eladó által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik. Az Eladó jogosult a Fogyasztó által kifizetett teljes összeg visszafizetését mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte. Az Eladó a visszatérítés során az eredeti ügylet folyamán alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztó semmilyen többletköltség nem terheli. A Fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
Több termék adás-vételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darabnak a kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a Fogyasztó az elállási joggal.
Az értékesítő követelheti az áru, nem rendeltetésszerű használatából eredő, kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.
Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!
Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. (II. 26) Korm. rendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Jogszabálytár honlapjáról.
Termékválasztékunk közül a NÖVÉNYEKRE - jellegüknél fogva - a rendelet 29. § d pontja vonatkozik. Ez alapján e termékek esetében a Vevők nem gyakorolhatják elállási jogukat. Cégünk által kiszállított és elültetett növények esetében szolgáltatást nyújtunk, amire a rendelet 29. § a pontja is vonatkozik, aminek megfelelően az időben teljesített szolgáltatás esetén szintén nem érvényesül az elállási jog.

Ezzel együtt cégünk, az általa kiszállított és elültetett növények esetében biztosít 6 hónap eredési garanciát, aminek minden esetben feltétele az adott növény igényeinek megfelelő ápolás, kielégítő tápanyagellátás és öntözés biztosítása az adott időszak alatt! Amennyiben megállapítást nyer, hogy az eredés az általunk biztosított növényanyag hibájából maradt el, úgy bemutatás után cserét biztosítunk, ha ez az adott időpontban nem áll módunkban, úgy a kérdéses növény ellenértékét visszafizetjük.
(Országosan szállítunk, ültetünk, távolsági és vásárlási értékektől függően, INGYENESEN. Az ültetéshez mi adjuk a komposztált marhatrágyát és a megfelelő minőségű virágföldet, ezeket is ingyenesen, és így tudjuk biztosítani a 1/2 éves eredési garanciát is!
Az ingyenes ültetés nem tartalmazza a területen meglévő, elöregedett dísznövények eltávolítását, nem tartalmaz tereprendezést, nem vonatkozik geotextiliával fedett területek beültetésére. Továbbá, balkonládákba ültetett dísznövények esetén, nem tartalmazza a balkonládák feltöltéséhez szükséges termőföld és komposztált marhatrágya mennyiségét. Az említett munkák elvégzését térítés ellenében végezzük, csakis előzetes egyeztetés alapján!!)


Tulajdonjogi kikötés
A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a szállító tulajdonában marad. A téves, nem elfogadott rendelések során a terméket az „új” tulajdonos nevén készletbe vételezzük, és az újabb, sikeres értékesítést követően az új tulajdonosának kerül kifizetésre az ellenérték!

Megrendelés módosítása, törlése
A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a vásárló felé azonnal értesítést küld az eladó webáruház szoftvere a rendelés felvételének megtörténtéről. Ez az értesítés nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé.

Amennyiben a vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek.
Az eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a vásárló e-mailben és telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdéséről. Ezután már csak személyesen vagy az "Ügyfélszolgálat" vagy a "Kapcsolat" menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására.

A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában, e-mailben kerülhet sor:
ugyfelszolgalat@zoldvilag.info.hu

Információ: +36 70 606-9120 mobilszámon


Garanciális feltételek
HIVATALOS MAGYARORSZÁGI GARANCIA a vásárolt termékhez

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk (151/2003 kormányrendelet)!

Az általunk forgalmazott termékekhez tehát a garanciát, a gyártók magyarországi importőrei biztosítják Önnek. Így Ön élvezheti a szervizháttér biztonságát és a terméktámogatásokat. Csak ez a típusú garancia biztosítja, hogy szükség esetén, készülékét a lehető legrövidebb időn belül szakszerűen megjavítsák vagy tudjuk újra cserélni, ha a szakszerviz úgy dönt!

Kellékszavatosság
Ön a Zöldvilág.infó Kft. Kft. hibás teljesítése esetén a Zöldvilág.infó Kft. vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. A Vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A vevő fogyasztói szerződés esetén az átvétel időpontjától számított 2 éven belül érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl a vásárló kellékszavatossági igényét már nem tudja érvényesíteni. A Vevő a kellékszavatossági jog érvényesítése esetén kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról a Vásárló egy másikra is áttérhet, ebben az esetben viszont a Vevő köteles az áttérés költségét viselni kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele amennyiben a Vevő igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Zöldvilág.infó Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vevő köteles bizonyítani, hogy a Vevő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság
Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vevő eldöntheti, hogy a korábban ismertetett Kellékszavatossági jogot vagy a Termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként a Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék abban az esetben tekinthető hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Termékszavatossági igényét a Vevő a termékgyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével a Vevő e jogosultságát elveszti. Termékszavatossági igényét a Vevő kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

• a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
• a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
• a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Jótállás
Hibás teljesítés esetén a Zöldvilág.infó Kft. vállalkozás a 151/2003 (IX.22.) kormányrendelet alapján az illetve a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre (10 000 Ft feletti értékű termékekre) a kötelező 1 év jótállást vállal. A Zöldvilág.infó Kft. vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Vevőt a jótállásból fakadó jogok az Kellékszavatosság és a Termékszavatosság ismertetésénél meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik. Amennyiben a jótállás kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét, vagy javítását. Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt, a javítás lehetősége áll fenn. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére, illetve a vételár visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék cseréjére, sem a javítására nincs lehetőség. Amennyiben a Vevő a termék meghibásodása miatt a termék átadásától számított három munkanapon belül érvényesíti csereigényét a Zöldvilág.infó Kft. vállalkozás köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. A megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét jelezheti személyesen vagy levélben az alábbi elérhetőségek egyikén:

• Dísznövény Webáruház: http://www.disznovenywebaruhaz.hu/Garancialis_hibajegy

• Telefon: +36 70 606-9120

• E-mail: ugyfelszolgalat@zoldvilag.info.hu

A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma.
    
A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó.
  
Jótállási igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető:
- A termék teljes gyári csomagolása minden gyári kiegészítővel
- A  nyugta vagy számla egy példánya
- A cégünk által kiállított jótállási jegy
- A termékhez gyárilag mellékelt GYÁRI GARANCIA JEGY (amennyiben átadtunk ilyet, ha nem akkor az előzőkben felsoroltak szükségesek)
Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni! 

A garanciális problémával cégünknek behozott készülékeket továbbítjuk a cégünknek garanciális hátteret biztosító vonatkozó beszállítónkhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.

A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt. A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások (pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek stb.) cseréjének elkerülése miatt a gyártók, forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét. Ennek megfelelően a további teendők a termék 72 órán belüli meghibásodása esetén:

Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni a forgalmazó (eladó), gyártó/ importőr telefon számán vagy a központi szakszervizénél (bővebb információ telefonszám a termékhez mellékelt garancia levélben van). Ha a szerviz kivizsgálása alapján a bejelentés jogos, a gyártó vállalja a termék azonnali cseréjét.

Amennyiben egyértelmű, hogy rendeltetésszerű használat következtében történt a 72 órán belüli meghibásodás akkor természetesen azonnali cserét biztosítunk.

Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor Webáruházunk is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék 72 órán belüli meghibásodás cseréjét.

A termék meghibásodása esetén a csomagolásban lévő, vagy a számlával együtt Önnek átadott garanciajegy tájékoztatásának megfelelően kell eljárni.
    
Portósan küldött csomagokat nem vesz át Webáruházunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A garanciális visszajuttatás, és a bevizsgálás költségeit minden esetben a vásárló állja, természetesen, ha a visszajuttatást követően kiderül, hogy anyaghibáról, vagy a garanciális feltételek alá eső problémáról van szó, akkor a webáruház utólag megtéríti a szállítás, és a bevizsgálás költségét.  

Harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét nincs módunkban megtéríteni.

Amennyiben a szavatossági, vagy jótállási idő valamely terméknél nem került feltüntetésre, úgy annak jótállási vagy szavatossági ideje iránt érdeklődjön telefonon az ügyfélszolgálaton.

Vevőink természetesen gyakorolhatják a 14 munkanapos elállási jogukat, amit a 45/2014. (II. 26) Korm. rendelet a távollévők között kötött szerződésekről szabályoz. Termékválasztékunk közül a NÖVÉNYEKRE - jellegüknél fogva - a rendelet 29. § d pontja vonatkozik. Ez alapján e termékek esetében a Vevők nem gyakorolhatják elállási jogukat. Cégünk által kiszállított és elültetett növények esetében szolgáltatást nyújtunk, amire a rendelet 29. § a pontja is vonatkozik, aminek megfelelően az időben teljesített szolgáltatás esetén szintén nem érvényesül az elállási jog.

Ezzel együtt cégünk az általa kiszállított és elültetett növények esetében biztosít 6 hónap eredési garanciát, aminek minden esetben feltétele az adott növény igényeinek megfelelő ápolás, kielégítő tápanyagellátás és öntözés biztosítása az adott időszak alatt, különös tekintettel az extrém meleg kánikulára, mely időszakban egyetlen nap öntözés-kihagyás érvénytelenítheti a garanciát, ez ugyanis komoly károkat okozhat az adott évben telepített dísznövényekben!

Amennyiben megállapítást nyer, hogy az eredés az általunk biztosított növényanyag hibájából marad el, úgy bemutatás után cserét biztosítunk, ha ez az adott időpontban nem áll módunkban, úgy a kérdéses dísznövény(ek) ellenértékét visszafizetjük. Az eredési garancia a megvásárolt dísznövény(ek)-re szól, mely esetben nem biztosított az ingyenes szállítás és ültetés, ingyenesen átadóhelyünkön lehet átvenni a cserenövényeket.

Amennyiben igényli, hogy szállítsuk és ültessük a cserenövényeket, akkor ennek a szolgáltatásnak díja van, mely az adott tétel méretétől és mennyiségétől függ.

Információ: webiroda@zoldvilag.info.hu | mobil: +36 70 606 9120


Panaszügyintézési és jogérvényesítési elérhetőségek ismertetése

Felhasználó a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni:

Levelezési cím: 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853.
Telefonszám: + 36 70 606 9120
Email cím: ugyfelszolgalat@zoldvilag.info.hu

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 1 391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jogutódja 2017.01.01-től)

Cím: 1011 Budapest, Fő utca 44-50.
Levelezési cím: 1011 Budapest, Fő utca 44-50.
Központi postafiók: 1440 Budapest, Pf.: 1

Központi telefonszám: +36 1 795 1700
Faxszám: +36 1 795 0697

Fogyasztóvédelmi ügyekben másodfokú, országos illetékességű hatóság elérhetőségei

Felügyelőség neve: Pest Megyei Kormányhivatal 
Felügyelőség székhelyének postai címe: 1364 Budapest, Pf.: 144.
Felügyelőség telefonszáma: +36 30 940-7039
Felügyelőség e-mail címe: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu

• Területileg illetékes, fogyasztóvédelmi elsőfokú hatóság 197 járási hivatala

http://jarasinfo.gov.hu/  címen található

A szolgáltató székhelye szerinti békéltető testület elérhetőségei

Békéltető testület neve: Budapesti Békéltető Testület
Békéltető testület székhelyének postai címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Békéltető testület telefonszáma: +36 1 488-2131
Békéltető testület e-mail címe: bekelteto.testulet@bkik.hu



A Vásárlási Feltételeknek részét képezi az Adatvédelmi nyilatkozat

Adatkezelő adatai

Adatkezelő: Zöldvilág.infó Kft.
Székhely: 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853 hrsz.
Adószám: 23514061-2-13
Közösségi adószám: HU23514061
Cégjegyzékszám: 13-09-181509
Levelezési cím: Zöldvilág.infó Kft. 2200 Monor, Laposhegy-Szürkebarát dűlő 10853 hrsz.
E-mail: ugyfelszolgalat@zoldvilag.info.hu | iroda@zoldvilag.info.hu
Telefon: +36 70 606 9120

(Néhány fogalmat kifejtve itt talál, a tisztább megértéshez: FOGALMAK...)

 

A Zöldvilág.infó Kft. (a továbbiakban: Eladó, Adatkezelő), mint Adatkezelő kijelenti, hogy az általa üzemeltetett webáruház működésével kapcsolatos adatkezelése a jelenleg hatályos jogszabályban előírtaknak megfelel. A felhasználók adatainak kezelésekor az alábbi hatályos jogszabályok figyelembevételével és betartásával járunk el:

  • Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény
  • Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. Törvény
  • Az 2001.évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény
  • Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. Törvény
  • Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. CXII Törvény
  • A természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló, az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa által elfogadott GDPR (General Data Protecion Regulation - Általános Adatvédelmi Rendelet) előírásainak

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat célja, hogy a Dísznövény Webáruházból (disznovenywebaruhaz.hu) rendelt termék megrendelése során megadott, és a weboldal üzemeltetői („Adatkezelő”) számára hozzáférhetővé vált személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.

Jelen Nyilatkozat hatálya kizárólag az oldal használatához szükséges, az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokra terjed ki, rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait, vagy azok egy részét az oldalon, vagy az oldal közvetítésével. A Dísznövény Webáruház által forgalmazott termékek megrendelése esetén olyan adatokat is megadhatnak, amelyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény alapján személyes adatnak minősülnek, így azok kezelésére e jogszabály rendelkezései az irányadók.

Személyes adatnak minősül bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül, vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy, vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet. [2011. évi CXII. törvény]

A felhasználói megrendelés során megadott adatok közül, kizárólag a név és az e-mail cím tekinthető bizonyos feltételek fennállása esetén (pl. a név és e-mail cím valós) személyes adatnak.

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotörvény 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése vonatkozik ide.

Infotörvény 6. § (5): Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az Adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában
a) a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
b) az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is, kezelheti.

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, a megrendelt termék kiszállítása, és önkéntes elfogadás esetén, hírlevelek küldése.

HOZZÁJÁRULÁS AZ ADATKEZELÉSHEZ

A felhasználó a megrendeléskor, hozzájárul, hogy az Adatkezelő, a Zöldvilág.infó Kft., a megrendeléshez kötelezően előírt adatait
 (név, e-mail cím, telefonszám, szállítási cím, számlázási cím, cégek esetén adószám, valamint a vásárlás/regisztráció időpontja)
,
a hírlevél feliratkozáshoz szükséges, és önkéntesen megadott adatait
 (név, e-mail cím, nem kötelezően megadott telefonszám, megye), kezelje.

ADATFELDOLGOZÁS

Az Adatkezelő a Felhasználó által megadott adatok feldolgozásához igénybe veszi a Shoprenter.hu Kft. szervereit, mely cég ezzel biztosítja Dísznövény Webáruház működését (székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129., posta: 4028 Debrecen, Kassai út 129., tel.: +36 1 234 5011, e-mail: info@shoprenter.hu).
Az Adatkezelő igénybe veszi a ZOHO Corporation indiai szoftverszolgáltató cég (európai székhely: Hoogoorddreef 15 1101 BA Amsterdam The Netherlands, európai adószám: NL855264263B01, holland tel.: +31 70 700 7083, e-mail: sales@zohocorp.com) CRM rendszerét (ügyfélkezelő rendszer).
Az Adatkezelő hírleveleire feliratkozók adatainak kezeléséhez, és a hírlevelek kiküldéséhez igénybe veszi a MailChimp hírlevélküldő rendszerét, szervereit (a MailChimp hírlevélküldő rendszert az Amerikai Egyesült Államok Atlanta államában bejegyzett The Rocket Science Group, LLC tulajdonolja, és üzemelteti. Székhelyük: 675 Ponce de Leon Avenue NE, Suite 5000, Atlanta, Georgia 30308, USA; telefon: 678 999 0141; fax: 678 999 0142; web: rocketsciencegroup.com; e-mail: info@mailchimp.com)

Az Adatkezelő részéről, a megadott adatok megtekintésére, kezelésére jogosult, az Adatkezelő - Zöldvilág.infó Kft. alkalmazásában álló, személyek: Majercsik Szabolcs tulajdonos ügyvezető, Majercsik László tulajdonos ügyintéző, Berta Gyöngyi adminisztrátor.

Adatkezelési és adatfeldolgozási információk részletezését itt találja:
Részletes adatkezelési, adatfeldolgozási információk

ADATBIZTONSÁG

Az Adatkezelő törekszik minden tőle elvárható intézkedést megtenni annak érdekében, hogy az általa használt számítástechnikai rendszerek biztonságát megvalósítsa, különös tekintettel az oldalon tárolt adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozására.
A személyes adatok biztonsága érdekében az alábbi lépéseket tettük:

  • a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását;
  • az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást;
  • fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani.

Az Adatkezelő, minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos megőrzéséért, de nem vállal felelősséget természeti csapás, bűncselekmény vagy egyéb, elháríthatatlan okból bekövetkező adatvesztésért, megrongálódásért vagy illetéktelen személyek általi hozzáférésért.

A FELHASZNÁLÓ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI

A Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését.

A Felhasználó a személyes adatainak törlését, vagy módosítását, illetve adatkezeléssel kapcsolatos információkat az alábbi módon kérheti:

E-mailen: ugyfelszolgalat@zoldvilag.info.hu
Postai úton: Zöldvilág.infó Kft. 2200 Monor, Laposhegy-Szürkebarát dűlő 10853 hrsz.

A Felhasználó kérésére az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni az általa kezelt adatairól, az adatkezelés jogalapjáról, céljáról, időtartamáról. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, vagy a Felhasználó hozzájárulásával, elektronikus úton megadni a tájékoztatást. Az Adatkezelő köteles a Felhasználó által kért saját adataival kapcsolatos  helyesbítést, módosítást illetve törlést 25 napon belül elvégezni. Amennyiben az adatkezelő a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy a Felhasználó hozzájárulásával, elektronikus úton, közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait, úgy tájékoztatja a Felhasználót a bírósági jogorvoslat, továbbá a hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Az Adatkezelő tiszteletben tartja, és megóvja a személyes adatokat. A Szerződő adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Az Adatkezelő eladó, a vásárló adatait csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, a szerződés fennállásának ideje alatt. A Szolgáltató, a Szerződő adatait a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni. Hírlevélre történő feliratkozás esetén, a Szerződő adatait, az Adatkezelő marketing célra használja, és a Felhasználó által történő törlésig tárolja, a törlés lehetőségét minden hírlevélben biztosítja az Adatkezelő.

Felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogainak további részletezése: Felhasználói jogok

JOGORVOSLAT

Felhasználó/vásárló adatinak nem jogszerű kezelése/felhasználása esetén panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 1 391 1400
Fax: +36 1 391 1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Az Ön által megadott adatokat, a Zöldvilág.infó Kft. kizárólag a megrendelés teljesítése, számlázás, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve (kérésre) hírlevél küldése céljából tárolja. Adatait harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha az a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként működik közre, pl. futárszolgálat, aki a Zöldvilág.infó Kft.-től kapott adatokat semmilyen formában nem jogosult felhasználni, tárolni, illetve harmadik fél részére továbbadni. Adatai kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvénynek megfelelően járunk el.
Ha webáruházunk a fogyasztó adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével a fogyasztó személyiségi jogát megsérti, a fogyasztó webáruházunktól sérelemdíjat követelhet.

Az információk tulajdonjoga

Kijelentjük, hogy a Zöldvilág.infó Kft. birtokolja az oldalainkon látható információkat. A http://www.disznovenywebaruhaz.hu oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a tőlünk származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.
Aki a webáruházunkba regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatunkat elfogadottnak tekinti, azzal egyetért.

A Zöldvilág.infó Kft. adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-63016/2013.

Hirdetéseinkben igénybe vehetjük a Google vizuális hirdetéseit, és az ezen alapuló Google Analytics funkciókat, a Google Display hálózati megjelenítési jelentéseket valamint a  DoubleClick Kampánykezelő integrációját:

  • remarketing
  • érdeklődési kategóriák
  • hasonló közönségek
  • az érdeklődésen alapuló hirdetések egyéb típusai
  • demográfiai és földrajzi célzás

A Google érdeklődésen alapuló hirdetési adatait vagy a harmadik felektől származó közönség-adatokat (például kor, nem és érdeklődési területek) a Google Analytics szolgáltatással elemezzük és hirdetéseinket ezek alapján orientáljuk.

Ezért következőkben látogatóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy letiltsák a Google Analytics vizuális hirdetési funkcióit, és személyre szabják a Google Display Hálózat hirdetéseit:

^ Az adatvédelem elejére


Zöldvilág.infó Kft.
| Cg.13-09-181509 | 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853. | +36 70 606 9120 |


FOGALMAK

személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: Érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az Érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat, az adatkezelés során, mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az Érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt - közvetlenül vagy közvetve - név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet
különleges adat:
 a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat
hozzájárulás:
 az Érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez
tiltakozás: az Érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri
adatkezelő:
 az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajttatja
adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is
adattovábbítás:
 ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik
nyilvánosságra hozatal:
 ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik
adattörlés:
 az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges
adatzárolás:
 az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának, átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának vagy összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő lehetetlenné tétele
adatmegsemmisítés:
 az adatok vagy az azokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése
adatfeldolgozás:
 az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől
s
zemélyesadat-nyilvántartó rendszer (nyilvántartó rendszer):
 személyes adatok bármely strukturált, funkcionálisan vagy földrajzilag centralizált, decentralizált vagy szétszórt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető
adatállomány:
 az egy nyilvántartó rendszerben kezelt adatok összessége
harmadik személy:
 olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely vagy aki nem azonos az Érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval
adatkezelés jogalapja:
személyes adatok jogszerűen akkor kezelhetők, ha az Érintett hozzájárulását adja, hogy személyes adatait kezeljék; ha közérdeken alapuló célból elrendelik az adatkezelést

^ Az adatvédelem elejére


Zöldvilág.infó Kft.
| Cg.13-09-181509 | 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853. | +36 70 606 9120 |


A rendeléssel kapcsolatos adatkezelési információk

A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere

Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)

A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés célja

Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, a megrendelt termék kiszállítása.

A rendeléssel kapcsolatosan kezelt adatok köre

  • Név:
  • Számlázási cím:
  • Szállítási cím:
  • E-mail cím:
  • Telefonszám:
  • Adószám (cégek esetén):

A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat  

  • az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig
  • az Érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig kezeli

A számlázással kapcsolatos adatkezelési információk

A számlázással kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) rendelkezése jelenti és az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)

számlázással kapcsolatos adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

számlázással kapcsolatos adatkezelés célja

A Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatok megőrzésének kötelezettségének betartása.

A számlázással kapcsolatosan kezelt adatok köre

  • Név:
  • Cím:
  • Telefonszám:
  • Adószám (cégek esetén):

Az Adatkezelő a vásárló adatait csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja a szerződés fennállásának ideje alatt.

számlázással kapcsolatos adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az Érintett adatait a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.

Szállítással kapcsolatos adatkezelési információk

szállítással kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere

Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)

szállítással kapcsolatos adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

szállítással kapcsolatos adatkezelés célja

A megrendelt árú házhoz-szállítása, illetve értesítés a kézbesítés idejéről. 

A szállítással kapcsolatosan kezelt adatok köre

  • Név:
  • Cím:
  • E-mail cím:
  • Telefonszám:

szállítással kapcsolatos adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat  

  • az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig;
  • az Érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig kezeli.

Hírlevél küldésével és személyre szabott reklámokkal kapcsolatos adatkezelési információk

Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere

Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a 2008. évi XLVIII. Törvény.

Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelés célja

Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, új és akciós termékek ismertetése.

A hírlevél küldéssel kapcsolatosan kezelt adatok köre

  • Név:
  • E-mail cím:
  • Megye:
  • Mobiltelefonszám:

Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat  

  • az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig;
  • az Érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig kezeli

A webáruház a Felhasználó előzetes hozzájárulása alapján az Adatkezelő reklámajánlatával a Felhasználót megkeresheti a regisztráció során megadott elérhetőségeken. A Felhasználó indokolás nélkül ingyenesen leiratkozhat a hírlevél küldésről.

Regisztrációval kapcsolatos adatkezelési információk

Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere

Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a Ptk. 2013. évi V törvény jelenti.

Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés célja 

A Felhasználó számára gyorsabb, kényelmesebb rendelési folyamat biztosítása, a korábbi rendelés megtekintése.

A regisztrációval kapcsolatosan kezelt adatok köre

  • Név:
  • Cím:
  • E-mail cím:
  • Jelszó:
  • Telefonszám:  

Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat  

  • az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig;
  • az Érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig kezeli 

Sütik kezelése

A weboldal használat során az Üzemeltető kisméretű, a felhasználóval közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatokat is tartalmazó adatfájlokat (sütiket) telepít a felhasználó számítógépére adatfeljegyzés, a felhasználó azonosítása, a felhasználó további látogatásainak megkönnyítése céljából. Az adatfájlok használata során az Adatkezelőhöz került adatokat az Adatkezelő nem kapcsolja az adott Felhasználó azonosító adataihoz. A webáruház használata során az Adatkezelő az Érintettel kapcsolatban az alábbi adatokat rögzíti és kezeli:

  • az Felhasználó által használt IP cím;
  • a böngésző típusa;
  • a böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői;
  • a látogatás időpontja;
  • a meglátogatott oldalak;

Süti kezelés jogszabályi háttér

A süti kezeléssel kapcsolatos adatkezelést az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló rész tartalmazza.  Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása.

Süti beállítás

A legtöbb böngésző esetében a Érintettnek lehetősége van a sütik beállítására. A böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatók, hogy megakadályozza az automatikus elfogadást, és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét, így a látogató eldöntheti, hogy szeretne, vagy nem sütiket engedélyezni.

A sütik célja a webáruház használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a sütik korlátozása, törlése során előfordulhat, hogy a Felhasználó a webáruház bizonyos funkciót nem vagy csak korlátozott módon tudja majd használni.

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat:

Google Chrome
Firefox
Internet Explorer 11
Internet Explorer 10
Safari

A honlap által használt sütik főbb jellemzői

 A "maradandó sütik": (persistent cookie) a webáruház elhagyását követően is tárolódnak a számítógépen, notebookon vagy mobileszközön. Ezen sütik segítségével a weboldal felismeri az Felhasználó, mint visszatérő látogatót. Személyi azonosításra nem alkalmas

 A "munkamenet sütik": (session cookie) a számítógép, notebook vagy mobileszköz csak ideiglenesen tárolja, mindaddig, amíg a Felhasználó el nem hagyja a weboldalt. Ezek a sütik az webáruházban végzett műveletek jegyzik meg egy látogatás során. Ezen sütik munkament végeztével, illetve a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek a számítógépről, notebookról vagy mobileszközről.

Google Analytics: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie.

A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-szolgáltatásokban (például a Google Keresésben) és szerte az interneten, valamint, hogy mérjük az általunk megjelenített hirdetésekhez kapcsolódó interakciókat.

További információ az Analytics által használt cookie-król és az adatvédelemről.

Google Adwords süti: A sütiket használják fel arra is, hogy a hirdetéseket a felhasználók számára vonzóbbá, a megjelenítők és hirdetők számára pedig értékesebbé tegyék. A sütik néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

A Google sütiket – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testre szabásához. Az ilyen sütiket például arra használjál, hogy megjegyezzék az Felhasználó legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Ez segítségünkre van abban, hogy testre szabott hirdetéseket jelenítsünk meg Önnek a Google-on.

Amennyiben a felhasználó nem fogadja el a sütik használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek a számára. A sütik törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Az Üzemeltetőnek nem szükséges a felhasználó hozzájárulása az alábbi sütik használat során:

  • a jelszóval védett munkamenethez használt süti; 
  • a bevásárlókosárhoz használt süti; 
  • biztonsági süti.

A felhasználó a böngészőjében beállíthatja, hogy értesítést kapjon arról, ha az Üzemeltető sütiket kíván elhelyezni a számítógépén, illetve a sütik küldését bármikor megtilthatja.

Felhívjuk a felhasználók figyelmét, hogy a sütik el nem fogadásával, bizonyos oldalak vagy funkciók, nem működnek megfelelően, valamint lehetséges, hogy a felhasználó nem kap jogosultságot bizonyos adatokhoz való hozzáféréshez.

A felhasználónak lehetőségük van a sütiket törölni az Eszközök/Beállítások menüben. általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

A weboldalon használt sütik önmagukban nem alkalmasak a Felhasználó személyének beazonosítására.

Közösségi média: Az Adatkezelő a webáruház termékeinek megismertetése, népszerűsítése céljából a közösségi média oldalakat tart fenn (Facebook/Twitter/Pinterest stb.). Amennyiben a Felhasználó valamilyen közösségi oldalon keresztül „lájkolta” vagy kapcsolatba lépett a webáruházunkkal úgy azon Felhasználok alábbi személyes adatait kezelheti: regisztrált név, felhasználó nyilvános profil képe.

A Felhasználókra az adott közösségi média adatvédelmi feltételei irányadók. Jogellenes, sértő tartalom publikálása esetén Adatkezelő a Felhasználót előzetes értesítése nélkül kizárhatja. Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása a személyes adati kezeléséhez a közösségi oldalakon.

Adatfeldolgozók adatai és adatkezelési tevékenységük

Személyes adatok tárolását végző adatfeldolgozó

Adatfeldolgozó neve: Zöldvilág.infó Kft.
Székhelye: 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853.
Adószám: 23514061-2-13
Cégjegyzék szám: 13-09-181509
Levelezési cím: Zöldvilág.infó Kft. 2200 Monor, Laposhegy-Szürkebarát dűlő 10853 hrsz.
Adatfeldolgozás helye: https://www.disznovenywebaruhaz.hu/admin
E-mail cím: ugyfelszolgalat@zoldvilag.info.hu | iroda@zoldvilag.info.hu
Telefonszám: +36 70 606 9120

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli szerződésben meghatározott feladatokat lát el, személyes adatok megismerésére nem jogosult.

Szállítással összefüggő adatfeldolgozó

Adatfeldolgozó neve: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
Székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.
Adószám: 12369410-2-44
Cégjegyzék szám: 13-09-111755
Levelezési cím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.
Adatfeldolgozás helye: 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853.
E-mail cím: info@gls-hungary.com
Telefonszám: +36 29 88 66 70

és

Adatfeldolgozó neve: Sprinter futárszolgálat Kft.
Székhelye: 1097 Budapest, Táblás utca 39.
Adószám: 12263840-2-43
Cégjegyzék szám: 01-09-660447
Levelezési cím: 1725 Budapest, Pf.: 117.
Adatfeldolgozás helye: 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853.
E-mail cím: pickpackpont@sprinter.hu
Telefonszám: +36 1 803 6300

Az adatfeldolgozó az adatkezelőkkel írásbeli szerződésben meghatározott módon közreműködik a megrendelt termék szállításában. A termék szállításához szükséges személyes adatokat, vevő neve, címe, telefonszáma az adatfeldolgozók a kiszállítás időtartalmáig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

Számlázással összefüggő adatfeldolgozás

Adatfeldolgozó neve: Zöldvilág.infó Kft.
Székhelye: 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853.
Adószám: 23514061-2-13
Cégjegyzék szám: 13-09-181509
Levelezési cím: Zöldvilág.infó Kft. 2200 Monor, Laposhegy-Szürkebarát dűlő 10853 hrsz.
Adatfeldolgozás helye: 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853 Hrsz. | https://app2.netsoft.hu
E-mail cím: ugyfelszolgalat@zoldvilag.info.hu | iroda@zoldvilag.info.hu
Telefonszám: +36 70 606 9120

Számlázó program

Adatfeldolgozó neve: NetSoft Informatika Kft.
Székhelye: 1214 Budapest, Erdősor utca 16.
Adószám: 12036282-2-43
Cégjegyzék szám: 01-09-369785
E-mail cím: info@okosugyvitel.hu
Telefonszám: +36 20 404 1010

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli szerződésben meghatározott módon közreműködik a számla kiállításában. A számla kiállításához szükséges személyes adatokat, vevő neve, címe, az adatfeldolgozó az Érintett adatait a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.

Számla tárolásával összefüggő adatfeldolgozás

Adatfeldolgozó neve: Zöldvilág.infó Kft.
Székhelye: 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853.
Adószám: 23514061-2-13
Cégjegyzék szám: 13-09-181509
Levelezési cím: Zöldvilág.infó Kft. 2200 Monor, Laposhegy-Szürkebarát dűlő 10853 hrsz.
Adatfeldolgozás helye: 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853 hrsz.
E-mail cím: ugyfelszolgalat@zoldvilag.info.hu | iroda@zoldvilag.info.hu
Telefonszám: +36 70 606 9120

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli szerződésben meghatározott módon közreműködik a számla tárolásában. Az adatfeldolgozó az Érintett adatait a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.

Könyvelés

Adatfeldolgozó neve: Seni-Szám Kft. Kft.
Székhelye: 1039 Budapest, Gyűrű utca 4. 2. em. 8
Adószám: 25181650-2-41
Cégjegyzék szám: 01-09-204545

Hírlevél küldéssel összefüggő adatfeldolgozás

Adatfeldolgozó neve: The Rocket Science Group, LLC (MailChimp)
Székhelye: 675 Ponce de Leon, Avenue NE, Suite 5000, Atlanta, Georgia 30308
Adatfeldolgozás helye: https://us7.admin.mailchimp.com
E-mail cím: info@mailchimp.com
Telefonszám: 678 999 0141

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli szerződésben meghatározott módon közreműködik a hírlevelek kiküldésében, ennek érdekében a hírlevélre feliratkozók nevét és email címét a hírlevél küldéséhez szükséges mértékben kezelheti, az Érintett hírlevél leiratkozási vagy törlésre való kéréséig.

A FELHASZNÁLÓ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS TOVÁBBI JOGAI

A Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését és zárolását. 

A természetes személy számára a tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell megadni.

Az információkat írásban vagy más módon – ideértve adott esetben az elektronikus utat is – kell megadni. Az Érintett kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolták az Érintett személyazonosságát.

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet a kérelem nyomán hozott intézkedésekről.

Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az Érintett   azt másként kéri.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az Érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az Érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Átlátható előzetes tájékoztatáshoz való jog

A természetes személyek jogosultak a személyes adataik kezeléséről tömör, átlátható és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően tájékoztatást kapni

Hozzáférési jog

Az Érintett   jogosult, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát ingyenesen köteles az Érintett rendelkezésére bocsátani. Az Érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani. Mindez nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

A helyesbítéshez való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

A törléshez való jog

Az Érintett bármikor jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték
  • az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
  • az Érintett tiltakozik az adatainak kezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték.

Amennyiben az adatkezelő hozzáférést engedett harmadik személyeknek a törölni kért adatokhoz, akkor tájékoztatnia kell mindazokat, akik számára nyilvánosságra hozta az Érintett adatot, hogy minden hivatkozást, illetve náluk tárolt személyes adatot töröljenek.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül 

  • az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát;
  • az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra, de az Érintett igényli azokat jogi igények érvényesítéséhez.

Az adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Automatizált adatkezelés

Az Érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely őt jelentős mértékben érintené.

Tiltakozáshoz való jog
Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a 6. cikk 1 bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotással is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivétel, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő hatású jogos okok indokolják, melyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekével, jogaival, szabadságával szemben. Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt köteles megvizsgálni és megalapozottsága kérdésében döntést hoz, valamint a döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ha az Adatkezelő a felhasználó helyesbítéssel, zárolással vagy törléssel kapcsolatos kérelmét nem teljesíti úgy a kérelem kézhezvételétől számított 25 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának tényét és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő köteles tájékoztatni az Érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.


Zöldvilág.infó Kft.
| Cg.13-09-181509 | 2200 Monor, Szürkebarát dűlő 10853. | +36 70 606 9120 |

| Az ÁSZF letöltése PDF formátumban |


^ Az adatvédelem elejére

^ A Vásárlási feltételek oldal tetejére

Termék összehasonlító
☂ Webáruházunk
❂ Ma kedvezőbb
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Megvásárolható
17.500 Ft 15.900 Ft
✥ 4 Évszak levelei

Oké zöldbéka kép

Évszakos hírlevél
Természethez igazodva minden évszak elején,
és

hetente egy dísznövény.

Érdekli Önt?
Igen, feliratkozom!

Vezetéknév megadható,
utónév és email szükséges!

Adatait nem adjuk tovább, leiratkozás biztosított!

⁂ Top termékeink
990 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
1.900 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
❈ Kiemelt márkák
✿ Nekik tetszik
❀ Névnapok

2018. december 12.
Ma Gabriella napja van
Holnap Luca, Otília napja lesz