Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü

Dr. David Gerald Hessayon

Dr. D. G. Hessayon


David Gerald Hessayon

Ciprusi származású, brit állampolgárságú botanikus és író (szül. 1928). Ismert bestseller kertészeti kéziköny sorozata, az úgynevezett "Kert Szakértő"​​. A sorozat 1958-ban indult, és 2008-ban ünnepelte ötvenedik születésnapját – világszerte 50 millió példányszámban kelt el. A sorozat könyvei lettek a legkelendőbb kertészeti könyvek a történelemben.

Életéről röviden

Egy ciprusi földbirtokos fia, Angliában, Salfordban nőtt fel. Bachelor of Science fokozatot szerzett botanikából a Leeds Egyetemen. 1950-ben utazott az Egyesült Államokba, ahol szerkesztőként egy kisvárosi újságnál dolgozott. 1953-ban ment Ghánába kutatóként, a University College megbízásából. Angliába visszatérése előtt doktori címet szerzett talajtani ökológiából. 1955-ben elfogadta a felkérést és, mint vezető tudós dolgozott a Pan Britannica Industries Ltd-nél, majd 1972-ben a cég elnöke lett. Dr. Hessayon itt alkotta meg a 'Kert Szakértő' sorozatot, mely a kertészkedés útmutatója azóta is.

Elismerései

1993-ban megkapta a legelső Lifetime Achievement díjat a brit Book Awards-on. Megkapta a Veitch Emlékéremet a Királyi Kertészeti Társaságtól, mely elismerése munkásságának a kertészeti tudományok és a gyakorlati kertészet területén.

Rendezés:

Keresés