Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü

34. Ültetünk is! Csakis a webáruházunkban rendelt dísznövényeket! | Dísznövény blog

2023. 08. 14. 08:34:40
34.  Ültetünk is! Csakis a webáruházunkban rendelt dísznövényeket! | Dísznövény blog

Itt, a Dísznövény Webáruházban megrendelt dísznövényeket, mi kiszállítjuk, és amennyiben az ültetést is megrendeli, mi gondoskodunk az ültetés szakszerű kivitelezéséről.
(Az ültetéshez biztosítjuk a szükséges tápdús virágföldet.)

Egy díszkert komplett beültetését rendelték meg nálunk 2022 év nyarán, amelyről egy év elteltével kaptunk fotókat. Ennek részleteiről, az ültetésről szól ez a dísznövény blogunk, a küldött fotók felhasználásával.


Az ültetésre 2022 nyarán került sor, kánikulai időszakban. Ez azért fontos, mert gyakran kérdezik tőlünk, hogy ültethetők-e a dísznövények nyáron? A válasz erre az, hogy a konténeres dísznövények gond nélkül ültethetők (webáruházunkban javarészt konténeres dísznövényeket forgalmazunk).
Legfontosabb feltétel, nyáridőben történő ültetés esetén az, hogy ültetés közben történjen beiszapolás! Majd, az ültetés utáni időszakban az, hogy az elültetett dísznövény vagy dísznövények talaja, folyamatosan nedves legyen! Ez minimum napi kétszeri, reggel és este történő vízkijuttatást jelent. Nem okoz ez gondot, amennyiben automata vezérlésű öntözőrendszer lett telepítve, vagy az ültetés után közvetlenül meg tud történni az öntözőrendszer beüzemelése. Amennyiben ez adott, akkor még javasolt a nappali öntözés is, a tűző nap ellenére! Csupán az a fontos, hogy ne rövid permetezés legyen, hanem hosszabb lehűtést jelentsen a nappali locsolás. Ugyanis a dísznövényeknek, és egyébként a gyepnek is, jót tesz kánikulai időszakban, a délután 4 óra körüli lehűtés. Amennyiben a megmaradó cseppek miatt a levelek kissé megégnek, kevésbé okoz gondot, mint amennyi előnye lesz a visszahűtésnek. Ugyanis erős napsütésben, a megfelelő időpontban, hajnalban kilocsolt víz elpárolog, annak ellenére, hogy a legideálisabb időpontban, a napsütést megelőzve történt a vízkijuttatás. Aztán, napközben, a túlzottan felmelegedő levelek perzselődhetnek a tűző kánikulai napsütésben, és amelyik levelet ez nem viseli meg, azokban is szinte teljesen megszűnik ilyenkor az asszimiláció.
Tehát, ebben az időszakban történő lehűtés igen jó hatású lehet ez ellen, mert helyre áll a növény normál működése.

Mindezt azért volt fontos megjegyezni, mert az adott díszkert tulajdonosai, az öntözésre vonatkozó tanácsainkat pontosan betartották, így az általunk eddig nem tapasztalt 2022. évi aszály ellenére, az elültetett dísznövények majdnem 100%-ban megmaradtak, sőt gyönyörűen fejlődtek!
Egy év elteltével, 2023 nyarán, így néznek ki:

Dísznövények kiültetve rézsűre kép Dísznövények rézsűn kép
Dísznövények kiültetve rézsűbe Rosa The Fairy és tarkalevelű japánbirs rézsűn kép

(A fotókon látható dísznövények megtalálhatók és rendelhetők itt, webáruházunkban:
aranytarka kecskerágó, ezüsttarka kecskerágó, rózsalonc, mirtuszlonc, kínai virágosnád, örökzöld orbáncfű, terülő rózsa, talajtakaró dísznövények)


A kiültetési tervet a tulajdonos hölgy alkotta, amit a helyszínen, szakértői segítséggel pontosítottunk, esetenként módosítottunk. Az eredmény megítéléséhez fontos adalék az előzmény. Erről is készültek fotók, így megítélhető a feladat nagysága.
(A következő fotók, az előzőleg látható, beültetett díszkert-részletek ültetés előtti állapotát mutatják, megközelítőleg azonos nézetből):

Ültetés előtt rézsű kép Ültetés előtt rézsű kép
Ültetés előtt rézsű kép Ültetés előtt díszkert kép

Végül, feledtetve a lehangoló előzmény-látványképeket, további beültetett, egy éves állapotú díszkertrészleteket mutatunk:

kínai virágosnád és egyéb díszfű kép Tarkalevelű japánfűz és levendula kép
Talajtakaró tózsa rézsűn kép Talajtakaró rózsa rézsűn kép
Dísznövény-együttes kiültetés kép Talajtakarók rézsűn, babérmeggy sövényben kép
Kékszakáll talajtakaróként rézsűn kép Talajtakaró rózsa és terülőboróka kép
Díszkertrészlet kínai virágosnáddal kép Örökzöld orbáncfű és aranytarka kecskerágó rézsűn kép

Ezek a fotók azt mutatják, hogy a szakszerű ültetés, és a gondos kertgondozás együttesen, csodát eredményeznek. A csoda pedig, az élhető, pihentető, ugyanakkor elfoglaltságot is adó, kellemes díszkerti környezet, amely hosszan, évről évre a boldogság forrása tud lenni!


(A fotókon látható dísznövények megtalálhatók és rendelhetők itt, webáruházunkban:
aranytarka kecskerágó, ezüsttarka kecskerágó, rózsalonc, mirtuszlonc, kínai virágosnád, örökzöld orbáncfű, terülő rózsa, talajtakaró dísznövények, kékszakáll, tarkalevelű japánfűz, babérmeggy, levendula)


Tartalomhoz tartozó címkék: ajánlat dísznövények hír
blog comments powered by Disqus

Keresés