Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü

12. Színek, illatok, formák a dísznövények csodás világában - Dísznövény blog

Zöldvilág Webáruház csapata
12. Színek, illatok, formák a dísznövények csodás világában - Dísznövény blog

Harmatos csíranövényMindezen csodák naponta szembejönnek, körül vesznek és megérintenek, ám a legtöbb ember érzéketlenül megy el mellettük.

Talán azért, mert a különleges, a ritka, az egyszeri csodát hajszolja az aki így tesz, pedig a csodák tömegét a mindennap látott színek, illatok, formák rejtik. Gondolt már arra, milyen szenzáció lenne, ha a Mars bolygón egy színesen virágzó növényt lelne bármelyik robot, amelyik jelenleg is ott kószál? Nos... itt a Föld bolygón ez a csoda tömegével van jelen!


Lehetne tovább ecsetelni szavakkal a növényvilág csodálatosságát, ám erre sokkal érzékletesebbek a fotók.

A fotók visszaadják a színeket, a formákat, az illatokat pedig a képzeletre bízzák, bár némely esetben szinte fizikailag is jelen tudnak lenni, mint például a következő képen:

Rózsa hajnal

Az élet amely a növényvilágban teljesedik ki igazán! Színeket, formákat és illatokat tekintve mindenképpen így van. Kiteljesedik, és alkalmazkodik, mert a növényi élet úgy tűnik, leküzd minden nehézséget és teljes pompáját mutatja még a legzordabb körülmények között is:

Szikla virág

..és még egy zordon csoda:

Vadvirág zord körülmények

Amikor közömbösen suhan el a táj fölött, és nem nyitott, érdeklődő szemmel, a környezet sokszor semmitmondó, ám amikor nézőpontot váltva, más szemmel néz rá a tájra, az azt benépesítő élőlényekre, feltűnik ezek sokrétű szépsége, árnyalt megjelenése, tagoltsága, ilyenkor döbbenhet rá, hogy a természet mily teljes mértékűen lakja be világunkat:

Fa mohás ágrendszere

Persze a dísznövények világa sokkal közelebb áll a mai, modern életvitelünkhöz, díszkertek és díszparkok révén, és ilyen értelemben a városlakó ember is telítődhet szépségükkel, amit a formájuk, a színük és az illatuk közvetít minden városi kerttulajdonos és parkban sétáló városlakó felé. Akár mindennap is részesülhet az élményben, amennyiben díszkertje egyben az otthona is, vagyis szerves része otthonának:

Díszkert, mint az otthon szerves tere

Webáruházunk biztosítja ennek az élménynek az elérését, dísznövényválasztékával, Ön is teremthet otthont a díszkertjében: dísznövény választékunkkal.


» Tehet észrevételt, megjegyzést, valamint kérdezhet a témával kapcsolatban:

Tartalomhoz tartozó címkék: dísznövények hír
blog comments powered by Disqus

Keresés